استاندار هرمزگان گفت: با گسترش شهرها در کنار آبادانی آنها، مشکلات بافت فرسوده، حاشیه‌نشینی و آسیب‌های اجتماعی نیز ایجاد می‌شود و شهرداری‌ها نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشند.
کد خبر: ۲۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۹        08 March 2016
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی استانداری هرمزگان، اسم جادری در دومین نشست شهرداران استان هرمزگان به مشکلات کلانشهرها در دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: وجود فقر، دسترسی ناکافی به مسکن، گسترش زاغه‌نشینی، مسکن غیرقانونی و سیستم حمل و نقل ناکافی، رقابت شغلی و اقتصادی نابرابر، نارسایی امکانات اصلی شهر، ویرانی محیط زیست و آلودگی هوا، ناکافی بودن آب، خدمات بهداشتی، درمانی و بحران‎های اجتماعی از جمله مشکلات کلانشهرهاست که نمونه این مشکلات در بندرعباس نیز دیده می‌شود.
 
 وی ادامه داد: کشور ما رو به توسعه است و در این راستا چالش‌هایی داریم که در کنار آبادانی شهرها مشکلات بافت فرسوده، حاشیه‌نشینی و آسیب‌های اجتماعی نیز ایجاد می‌شود و شهرداری‌ها نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشند.
 
نماینده عالی دولت در هرمزگان با بیان اینکه براساس برآوردهای رسمی بین 30 تا 50 درصد ساکنان شهرهای بزرگ قاره آسیا با وضعیت حاشیه‌نشینی مواجه هستند، اظهار داشت: این رقم در بندرعباس 43 درصد است که نگرانی‌ها و چالش‌هایی ایجاد کرده و در این راستا باید برای گروه‌های آسیب‌پذیر، کنترل بهداشت و راه‌های مقابله با فقر شهروندان در بافت‌های فرسوده چاره‌اندیشی کنیم و به فکر تهیه منابع مالی کافی برای شهرداری‌ها باشیم.
 
جادری خاطر نشان کرد: ایجاد سرپناه مناسب و اسکان برای شهروندان بسیار مهم است تا در زمان بحران دچار مشکل نشویم و برای حمل و نقل، مدیریت منابع آب، حفاظت از محیط زیست و همچنین تغییر الگوی مصرف شهری باید چاره‌اندیشی شود.
 
وی با تاکید بر اینکه در قرن 21 راهی برای مدیریت کلانشهرها به جز با مشارکت آگاهانه وجود ندارد، تصریح کرد: باید به سمت استفاده از مشارکت مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد و غیردولتی در مدیریت شهرها برویم.
 
استاندار هرمزگان خواستار بررسی میزان موفقیت شوراها در کمک به مدیریت شهری شد و اضافه کرد: باید به سمتی برویم که همه شهروندان در تصمیمات اثرگذار شهری سهیم باشند و شاهد مسئولیت‌پذیری جمعی و گروهی باشیم تا هزینه اداره شهرها کاهش یابد و بر توانایی‌های مدیریت شهری بیفزاییم.
 
جادری اظهار داشت: نیاز است برای چگونگی مشارکت مردم در مدیریت شهرها برنامه‌ریزی شود و به سمت تمرکززدایی در مدیریت شهری برویم و توجه داشته باشیم که شهروندان ظرفیتی پایان‌ناپذیر دارند و آنها را در حل مسائل و اداره شهر شریک کنیم تا در این زمینه احساس مسئولیت کنند.
 
وی بر لزوم آموزش مستمر شهروندان تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان و معلمان در این زمینه استفاده شود و اگر کارها را با مطالعه انجام دهیم، دچار روزمرگی نخواهیم شد.
 
نماینده عالی دولت در هرمزگان این استان را گردشگرپذیر دانست و عنوان کرد: در تعطیلات نوروز شهرداری‌ها باید آمادگی کامل را برای پذیرش مسافران و گردشگران داشته باشند.
 
جادری خواستار تکریم ارباب رجوع و رفتار مناسب شهرداری‌ها با مردم شد و ادامه داد: شهرداری‌ها محل بیشترین مراجعات مردمی هستند و نیاز است در این زمینه رفتار مناسبی داشته باشند.
 
وی اظهار داشت: در اداره امور شهر باید از روش‌های علمی و مشارکت مردم استفاده شود تا با ابتکارات جدید در خدمت به مردم موفق باشیم.
 
استاندار هرمزگان با قدردانی از زحمات شهرداران در احداث بوستان‌های بانوان در هرمزگان، گفت: تصمیم داریم در تمامی شهرهای استان این بوستان‌ها را احداث کنیم تا بانوان از آن بهره‌مند شوند.
 
 

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: