اتحاد جماهیر شوروی در پی ساخت بمب افکنی هایپرسونیک بود که بتواند با آن شهرهای آمریکا را نابود سازد.
کد خبر: ۱۳۲۰۹۹
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۹        08 May 2024
به گزارش پارسینه، اتحاد جماهیر شوروی برای مقابله با ایالات متحده در طول جنگ سرد، چندین پروژه بلندپروازانه نظامی و فناوری را آغاز کرد. یکی از چالش برانگیزترین این پروژه ها بمب افکن DSB-LK بود. برنامه ای برای بمب افکن استراتژیک مافوق صوت که قادر به حمل سلاح های هسته ای در فواصل طولانی بود. این بمب افکن استراتژیک روسیه، در پاسخ به توسعه فناوری بمب افکن پیشرفته ایالات متحده، مانند B-1 Lancer، بود. این هواپیما قرار بود توسط یک تقویت کننده موشک، به هوا پرتاب شود.

این بمب افکن استراتژیک روسی،  یک پروژه بسیار جاه طلبانه بود که تعدادی چالش فنی و مالی را به همراه داشت. توسعه تقویت کننده موشک که می توانست هواپیما را به سرعت مافوق صوت برساند، یکی از سخت ترین چالش ها بود. تقویت کننده به گونه ای طراحی شده بود که قابل استفاده مجدد باشد، اما توسعه آن یک چالش مهندسی بزرگ بود.

چالش مهم دیگر ایجاد هواپیمایی بود که قادر به پرواز با سرعت های مافوق صوت برای مدت زمان طولانی بود. بمب افکن استراتژیک روسی DSB-LK به گونه ای طراحی شده بود که بردی معادل ۱۸۰۰۰ کیلومتر داشت، به این معنی که می بایست بتواند با سرعت ۶ ماخ برای چندین ساعت بدون نقص ساختاری یا سایر مشکلات پرواز کند.

پروژه مخفی ساخت بمب افکن استراتژیک روسی برای نابودی آمریکا+ عکس

با وجود این موانع، اتحاد جماهیر شوروی سرمایه گذاری زیادی در برنامه بمب افکن استراتژیک DSB-LK انجام داد اما سرانجام در اواخر دهه ۱۹۷۰ تمام این برنامه ها لغو شد و هیچ نمونه اولیه ای از این هواپیما ساخته نشد. با وجود شکست، بمب افکن استراتژیک DSB-LK نمونه جالبی از پروژه های تکنولوژیک بلندپروازانه انجام شده در طول جنگ سرد باقی مانده و یادآور چالش های مهندسی باورنکردنی است که اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده در این دوره با آن مواجه بودند.

امروزه، فناوری مافوق صوت یک بار دیگر موضوع مورد علاقه برنامه ریزهای نظامی و مهندسان هوافضا در سراسر جهان است و ممکن است برخی از درس های آموخته شده در طول توسعه بمب افکن استراتژیک DSB-LK برای تحقیقات فعلی در این زمینه قابل استفاده باشد. با این وجود، پروژه DSB-LK یک پروژه چشمگیر و تا حدودی معمایی باقی مانده است

برچسب ها: اطلس خبر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: