گزارشی از افزایش نرخ دیه طی سالهای گذشته؛
در حالی نرخ دیگه در سال آینده ۲۰ میلیون تومان افزایش یافته که رئیس کل بیمه مرکزی امروز تاکید کرده که خودروهایی که امسال بیمه شده اند نیازی به خرید الحاقیه برای سال ۹۶ ندارند!
کد خبر: ۲۰۷۹۳
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۵        09 March 2017
در حالی نرخ دیگه در سال آینده ۲۰ میلیون تومان افزایش یافته که رئیس کل بیمه مرکزی امروز تاکید کرده که خودروهایی که امسال بیمه شده اند نیازی به خرید الحاقیه برای سال ۹۶ ندارند!

به گزارش اطلس خبر، در حالی نرخ دیگه در سال آینده ۲۰ میلیون تومان افزایش یافته که رئیس کل بیمه مرکزی امروز تاکید کرده که خودروهایی که امسال بیمه شده اند نیازی به خرید الحاقیه برای سال ۹۶ ندارند!

به گفته عبدالناصر همتی، خودروهایی که برای سال آینده بیمه می شوند باید طبق میزان دیه بیمه شوند.  ضمن آنکه سایر خودروها نیز باید برای خرید الحاقیه اقدام کنند.

براساس این گزارش، در حالی قوه قضاییه هجدهم اسفندماه مبلغ دیه سال ۱۳۹۶ در ماه های غیرحرام را ۲۱۰ میلیون تومان اعلام کرد که نرخ دیه امسال ۱۹۰ میلیون تومان و پارسال ۱۶۵میلیون تومان اعلام شده بود.

نگاهی به نرخ دیه در طول ۲۰ سال گذشته نشان می دهد که نرخ دیه به طور میانگین حدود ۲۰ درصد رشد داشته است؛ رشدی که در برخی از سال ها مانند ۱۳۸۰،۱۳۸۱ و ۱۳۹۰ ؛ ۵۰ درصد و حتی بیش از این نیز بوده است. 

اوج افزایش نرخ دیه را در ۲۰ سال گذشته در سال ۱۳۸۰ شاهد بوده ایم که نرخ دیه از ۶میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت یعنی ۵۶ درصد رشد داشت اما از نظر میزان قیمت بیشترین افزایش مربوط به سال ۱۳۹۰ بود که به یک باره نرخ دیه ۴۵ میلیون تومان افزایش یافت. 

علاوه براین ها نگاهی دوباره به افزایش نرخ دیه در ۱۰ سال گذشته نشان می دهد که نرخ دیه در طول این سال ها ۶.۶ برابر شده است  و از ۲۵ میلیون تومان در سال ۱۳۸۴ به ۲۱۰ میلیون تومان در سال آینده (۱۳۹۶) افزایش یافته است یعنی ۱۸۵ میلیون تومان گران تر شده است.

براساس قانون برای برخی از جرائم مانند قتل ، نزاع و درگیری منجر به آسیب و... دیه در نظر گرفته شده است البته در کشور ما بیشترین پرونده های دیه مربوط به تصادفات رانندگی است به خصوص تصادفاتی که منجر به فوت یک یا چند نفر و مصدومیت ها می شود. 

برای مثال در سال ۱۳۹۲ براساس آمار رسمی پلیس حدود ۱۸ هزار نفر( ۱۷ هزار و ۹۹۴ نفر) جان خود را در جاده های کشور از دست داده اند و بیش از ۳۱۵ هزار نفر نیز مصدوم شده اند. افرادی که نسبت به میزان مصدومیت و یا مرگ برای آن ها دیه تعیین می شود و باید شرکت های بیمه کننده میزان دیه را باتوجه به نرخ مشخص شده و قانونی پرداخت کنند. 

برای مثال بایک حساب سرانگشتی می توان محاسبه کرد که شرکت های بیمه کننده برای سال ۹۲ باتوجه به آمار حدود ۱۸ هزار نفری کشته شدگان حوادث رانندگی و نرخ دیه در این سال که ۱۱۴ میلیون تومان بوده است بیش از ۲ هزار و ۵۲ میلیارد تومان تنها برای مرگ و میر در جاده ها خسارت پرداخت کره اند.

بنابراین تعیین نرخ دیه برای بیمه ها بسیار حساس است تا جاییکه در سال گذشته این شایعه مطرح شد که برخی از شرکت های بیمه برای کاهش نرخ دیه و یا افزایش کم ان با واردات شتر سعی بر کاهش قیمت دیه داشته اند تا شاید از این طریق دیه کمتری در سال پرداخت کنند. البته این خبر هیچگاه مورد تایید قرار نگرفت اما از دیرباز اهمیت نرخ دیه برای بیمه ها بر هیچ کس پوشیده نبوده است.
امسال نیز نرخ دیه به نسبت سالهایی چون سال ۹۰ افزایش زیادی نیافته و به نظر میرسد شرکت های بیمه رضایت نسبی دراین خصوص دارند. اما به هرحال باید منتظر سال آینده و تعداد حوادث جاده ای که اوج آن در ایام تعطیلات نوروز است باشیم تا رضایت شرکت های بیمه را در آخر سال ۹۶ جویا شویم!
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: