جایگزینی برای نگرش «ایدئولوژیک» فلین؛
ژنرال مک مستر همچون سایر مقامات امنیتی ایالات متحده دیدگاهی خوش بینانه نسبت به ایران ندارد، اما نگرانی او نه ایدئولوژیک، بلکه استراتژیک است.
کد خبر: ۲۰۰۴۰
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۰        21 February 2017
ژنرال مک مستر همچون سایر مقامات امنیتی ایالات متحده دیدگاهی خوش بینانه نسبت به ایران ندارد، اما نگرانی او نه ایدئولوژیک، بلکه استراتژیک است.

به گزارش اطلس خبر، پس از کناره گیری مایکل فلین، جایگاه مشاور امنیتی ملی دونالد ترامپ به ژنرال مک مستر رسید که او هم پیش از این نگرانی خود را از نقش ایران در مطقه اعلام کرده بود، اما برخلاف خلف خود، نگاهی ایدئولوژیک به این موضوع ندارد.

در گزارشی که مارس سال گذشته در وال استریت ژورنال نوشته بود، مک مستر اشاره می کند که اقدامات روسیه، چین و ایران منزوی شده به بخش از صف بندی دوباره برای قطع کردن منافع ایالات متحده تبدیل شده است. او هشدار می دهد که «رقیبان ایالات متحده از اروپا گرفته تا خاورمیانه بزرگ و شرق آسیا در حال تحرک، تصاحب سرزمین، ترساندن متحدان و استفاده از گروه های شبه نظامی و نیروهای غیرمتعارف برای به چالش کشیدن نظم سیاسی پس از جنگ جهانی دوم هستند».

او اقدامات روسیه، چین و ایران را به عنوان آزمایش کردن «تمایل آمریکا برای دفاع از منافع و متحدانش» می بیند و می گوید «الصاق کریمه و تجاوز به اوکراین از سوی روسیه، ابراز وجود چین در دریای جنوبی چین، و حمایت ایران از گروه های تروریستی و شبه نظامی در سراسر خاورمیانه» نمونه های کلیدی هستند.

این دیدگاه او را از مایکل فلین که روسیه را به عنوان متحدی بالقوه در مقابل داعش می دید و ترامپ که تجاوز روسیه به اوکراین را هوشمندانه می خواند، جدا می کند و به ژنرال ماتیس و مایک پنس، معاون رییس جمهور، نزدیک می کند. به نظر می رسد که با توجه به حضور ایران در عراق و سوریه و نفوذش در یمن، مک مستر برای مواجه با تهران موضعی استراتژیک تر اتخاذ کند.

او در حالی به عنوان مشاور امنیتی ملی از سوی ترامپ منصوب شده است که مطمئنا گزینه نخست رییس جمهور ایالات متحده نبود و پیش از او دریادار رابرت هاروارد و ژنرال دیوید پترائوس درخواست ترامپ را رد کرده و یا نسبت به آن بی علاقگی نشان داده بودند.

البته، با توجه به آنچه طی یک ماه گذشته از دولت ترامپ دیده شده، برای پیش بینی کردن در مورد نقش و تاثیرگذاری مک مستر خیلی زود است و باید منتظر ماند و دید که تا چه اندازه می تواند بر اختلاف های داخلی، کژکارکردی عملی، و نگرش ایدئولوژیک فلین غلبه کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: