«این حضور فراگیر منسجم، همدلانه و هدفمند نشانه دیگر از بلوغ سیاسی شهروندان پایتخت و نمادی است از ارتقای فرهنگ شهرنشینی در کشور است.»
کد خبر: ۱۸۹۵
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۰        04 March 2016
بسیاری از اصولگرایان، علت شکست خود درپایتخت را فرهنگ مغایر مردم تهران با فرهنگ غالب مردم ایران می دانند. این در حالی است که در سه دوره پیش اصولگرایان پیروز میدان همین پایتخت بودند و همین مردم از بین کاندیدا های تهران آنها را برای ورود به بهارستان انتخاب کردند.

روز جمعه هفتم اسفندماه مردم ایران سازنده حماسه ای دیگر بودند. پیش از این رهبر انقلاب از همه اقشار جامعه خواسته بود تا به پای صندوق های رای بیایند. مقامات، مسئولین، دبیران احزاب و کلیه رجال سیاسی کشور نیز مردم را دعوت به شرکت در انتخابات 7 اسفند کردند.

انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حضور 34 میلیون نفر از مردمایران طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت کشور برگزار شد. طی سه روز بعد از انتخابات به تدریج نام منتخبین مردم برای حضور یافتن در مجلسین از طریق رسانه ملی و دیگر رسانه ها به نقل از گزارشات ستاد انتخاباتی کشور اعلام شد و نهایتا 221 نماینده راه یافته به مجلس از مجموع 290 نماینده ای که قرار است بر کرسی های سبز بهارستان تکیه بزنند مشخص شد. کاندیدا های دیگر نیز به مرحله دوم راه یافتند تا در ماه های آخر بهار 95 نمایندگان مجلس شورای اسلامی بطور کامل مشخص شوند.

این در حالی اتفاق افتاد که رقابت انتخاباتی بین دو جناح اصلی کشور، اصلاح طلبان و اصولگرایان به شدت بالا گرفت و رقبای دیرینه در یک هفته تبلیغات قانونی خود شب و روز تلاش کردند تا نظر مردم را به نمایندگان حاضر در لیست انتخاباتی خود جلب کنند.

اصلاح طلبان با ارائه دو فهرست، یکی برای مجلس خبرگان و یکی برای مجلس شورای اسلامی به نام لیست ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان باقی مانده کانیدیدا های خود بعد از احراز نشدن صلاحیت جمع کثیری از کاندیدا هایشان به وسیله شورای نگهبان همراه با چند تن از نمایندگان مستقل و  اصولگرای حامی دولت به میدان انتخابات آمدند.

اصولگرایان نیز فهرست 30 نفره مجلس شورای اسلامی و فهرست 16 نفره مجلس خبرگان را با چهره های شاخص خود از احزاب شناخته شده جریان اصولگرایی را منتشر کردند و به میدان انتخابات آمدند.

بعد از برگزاری انتخابات 7 اسفند و اعلام نتایج از سوی وزارت کشور اصولگرایان که 3 دوره متمادی بهارستان را در اختیار داشتند از چهره های کمتر شناخته شده اصلاح‌طلبان شکست خوردند.
اگر چه در بیشتر حوزه های انتخابیه کشور مستقلین پیروز اصلی انتخابات بودند اما در اغلب حوزه هایی که کاندیدای اصلاح طلب وجود داشت توانست شانس حضور در مجلس را بدست آورد.
در پایتخت شرایط برای اصلاح‌طلبان مطلوب تر از نقاط تهران بود. آن ها توانستند تمامی افراد حاضر در لیست مجلس شورای اسلامی و 15 نفر از لیست 16 نفره لیست خبرگان شان را به میدان بهارستان بفرستند.

همین باعث شد تا بسیاری از رسانه های اصولگرا در روز های بعد از انتخابات با انتشار تحلیل ها و یادداشت های متفاوت مدعی شدند که رای مردم تهران به اصلاح‌طلبان نه به دلیل شعار های سیاسی و انتخاباتی آنها که به دلیل تمایل فرهنگی آنها به غرب نشینان بوده است. این تا جایی ادامه یافت که مردم تهران مردمان کوفه نامیده شدند.

وحید یامین پور از چهره های جوان و شناخته شده اصولگرایان در این باره نوشت: 1. آنچه از ماهیت اصولگرایی به نمایش گذاشته شد، تصویری غیر اصیل و خجلت زده و کمرنگ بود. نه واجد تهورهای ساختار شکنانه‌ی اصلاح طلبان و نه واجد جذابیت های اصیل انقلابی. محافظه کاری جناح راست مهمترین میراثی است که از گذشته تا امروز اصولگرایان را زمین گیر کرده است. آنها آهسته می روند و آهسته می آیند و از میان مواضع، کم حاشیه ترین ها را بر می گزینند. 2. عامه ی مردم که ظرافت های سیاسی را نمی شناسند براى تشخیص اصولگرایان دچار مشکل شده اند. چهره ی آنها مدتی است عاری از جذبه و اعتماد به نفس براى مبارزه است. گویی هیچ ایده و پیشنهاد جایگزینی براى جلب توجه ندارند.3.اصولگرایان فاقد رهبران میانی هستند. مکانیسم های سنتی ارتباط با بدنه، فرسوده و کم بازده شده اند؛ نماز جمعه جذابیتی برای جوانان ندارد. بسیاری از هیآت از فرهیختگی کم بهره است و در عین اینکه معبدی برای تجربه های معنوی است ولی مرجعیت فکری خود را از دست داده و حتی سکولار شده است؛ مراجع فقهی و فضلا عموماً ارتباطی با جوانان ندارند؛ طلاب جوانتر تحت تاثیر محیط نزدیک خویش اند و گفتگو های اجتماعی را رها کرده اند و...4. در شرایطی که اصولگرایان حتی در درون حزب سیاسی خود دچار ریزش اند و گروهی از آنها ترجیح داده اند به اردوگاه رقیب پناه ببرند، چگونه می خواهند در آراء با رویش مواجه باشند؟! پیش از آنکه این روح فرتوت قالب تهی کند باید سازوکاری برای ارتباط با بدنه اجتماعی اندیشیده شود.وانگهی... انقلاب، معطل برخاستن دوباره ی مدعیان افسرده نمیشود؛ رویش های انقلاب فراتر از دلدادگی های حزبی از زیر غبار بر میخیزند و با اصالتهای همیشه جذاب انقلاب صورت بندی جدیدی رقم خواهند زد... این مطلب در سایت دولت بهار منتشر شده است.

احمد مسجد جامعی: انتخابات میزان اعتماد مردم تهران به رسانه‌های رسمی را زیر سوال برد
این ادعای اصولگرایان اما بی پاسخ نماند و اصلاح‌طلبان نیز در مقام پاسخ به این ادعا برآمدند. عضو شورای شهر تهران رفتار و استقبال دور از انتظار مردم و نخبگان از انتخابات ۷ اسفند ماه را پدیده‌ای قابل تامل خواند و اظهار کرد: این انتخابات میزان اعتماد مردم تهران به رسانه‌های رسمی را زیر سوال برد.

احمد مسجد جامعی در گفت‌‌وگو با ایلنا با بیان اینکه این روز‌ها گروهی که نتیجه انتخابات را نپسندیده‌اند؛  در مواجه با رفتار رای‌دهندگان در تهران غیراخلاقی رفتار می‌کنند، گفت: «آن‌ها این موضوع را به مسائلی مانند سبک زندگی و حتی کارگزاری تاثیر عوامل انگلیسی در ایران نسبت می‌دهند و به نکوهش شهروندان پایتخت می‌پردازند و مرکز ایران را به زعم خودشان با کوفه مقایسه می‌کنند.»

وی ادامه داد: «این در حالی است که شهروندان تهرانی خطایی نکرده‌اند که مستوجب چنین برخوردی باشند، بلکه بار‌ها شعور سیاسی بالای خود را نشان داده‌اند و تجلی آن را می‌توان در شیوه رفتارشان در انتخابات اخیر به وضوح دید.»

مسجد جامعی تصریح کرد: «گویی انتخاب شدگان در کانال دستگاه‌های مختلف نظارتی و قانونی عبور نکرده‌اند! لابد انتظار دارند که از این پس بجای شورای نگهبان آن‌ها تعیین کننده باشند.»
این عضو شورای شهر با بیان اینکه افرادی که بسیاری از مراکز قدرت و تقریبا همه رسانه‌های دیداری و شنیداری فراگیر را یکجا در اختیار داشتند؛ سهم قابل توجهی در این انتخابات پیدا نکردند، گفت: «با آنکه نامزدهای آنان در‌‌ همان دور نخست تایید شدند و امکانات آن‌ها به حدی بود که دست‌کم در پایتخت در و دیوار و درخت و تیر چراغ برقی نبود، جز آنکه تبلیغ و تصویر آن‌ها بر آن آویخته شده بود اما در کنار آن‌ها جریانات دیگر سیاسی بودند که با کمترین امکانات و بیشترین اتهامات و در بد‌ترین شرایط در عرصه رقابت حاضر شدند. افرادی که چند رده نخستین نیروهای خود را از دست داده بودند و صداوسیما نیز پیوسته خبرهایی را درباره وابستگی آنان به بیگانگان تکرار می‌کرد.»

مسجد جامعی رفتار و استقبال دور از انتظار مردم و نخبگان از انتخابات را پدیده‌ای قابل تامل خواند و اظهار کرد: «این انتخابات میزان اعتماد مردم تهران به رسانه‌های رسمی را زیر سوال برد.»
وی با یادآوری اینکه رئیس دولت اصلاحات در این انتخابات موضعی صریح و روشن گرفت و پیامی به جامعه داد که با رفتار هوشمندانه و مدنی شهروندان تهرانی به گرمی اجابت شد و با حضور پرشکوه مردم به بار نشست گفت: «این حضور فراگیر منسجم، همدلانه و هدفمند نشانه دیگر از بلوغ سیاسی شهروندان پایتخت و نمادی است از ارتقای فرهنگ شهرنشینی در کشور است.»

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: