این وسیله آشپزخانه خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد یک وسیله آشپزخانه که در میلیون‌ها خانه یافت می‌شود می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلای افراد و به ویژه کودکان به سرطان شود.
این وسیله آشپزخانه خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است، سرطان سینه، ریه، کولون و رکتوم و سرطان پروستات شایع ترین آن‌ها هستند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) در سال 2022 در دنیا، تقریبا 20 میلیون مورد سرطان جدید تشخیص داده شد و نزدیک به 10 میلیون مرگ در سراسر جهان رخ داد.

به گزارش تایمز آف ایندیا، در حالی که حدود یک سوم مرگ و میرهای ناشی از سرطان به دلیل مصرف دخانیات، شاخص توده بدنی بالا، مصرف الکل، مصرف کم میوه و سبزیجات، کمبود فعالیت بدنی و آلودگی محیطی است، عفونت‌های سرطان‌زا مانند ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و هپاتیت مسئول تقریبا عامل 30 درصد موارد سرطان در کشورهای با درآمد کم و متوسط هستند.

دیگران چه می خوانند:
 

اما این‌ها تنها موارد ابتلا به سرطان نیستند، نتایج یک مطالعه نشان داده که اجاق‌های گازی که در میلیون‌ها خانه یافت می‌شوند و از گاز طبیعی استفاده می‌کنند و اجاق‌های گازی که با کپسول گاز حاوی گاز پروپان کار می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان را به‌ویژه برای کودکان افزایش می‌دهند.

 

هشدارها چه می‌گویند؟

 

یک تحقیق یافته‌های هشداردهنده‌ای را در رابطه با اجاق گاز که یک وسیله رایج در بسیاری از آشپزخانه‌هاست آشکار کرده. این مطالعه محوری ارتباط نگران‌کننده‌ای را بین انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش خطر ابتلا به سرطان، که عمدتا کودکان را با آمار بسیار نگران‌کننده‌ای تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، کشف کرده است.

این تحقیق که توسط تیمی از دانشگاه استنفورد روی اجاق‌های گاز که بنزن را در سطح خانه منتشر می‌کنند، انجام شد. بنزن، ماده‌ای سرطان زاست که با سرطان‌های مختلف، به ویژه سرطان خون، مرتبط است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) تاکید کرده که هیچ سطحی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض بنزن بی خطر تلقی نمی‌شود.

 

اجاق گازها در حین احتراق گاز طبیعی یا پروپان گاز بنزن آزاد می‌کنند. گاز پروپان بسیار قابل اشتعال و احتراق است. هنگامی که فشرده یا مایع می‌شود، حمل و نقل و ذخیره آن آسان‌تر است. گاز پروپان معمولا به صورت مایع به ویژه برای کاربردهای مسکونی و تجاری استفاده می شود.هنگامی که بنزن استنشاق می‌شود، می‌تواند تغییراتی در عملکرد سلولی ایجاد کند که در نهایت ممکن است منجر به سرطان و سایر بیماری‌های جدی سلامتی شود. تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد از طریق مطالعه خود، قرار گرفتن در معرض بنزن را در انواع مختلف مسکن ارزیابی کردند و کشف کردند که آپارتمان‌ها بالاترین خطر ابتلا به سرطان را دارند. خطر ابتلا به سرطان به ‌ویژه زمانی افزایش می‌یابدکه از اجاق گاز زیاد استفاده می‌شود و تهویه هوا ناکافی است.

یافته‌ها نشانگر چیست؟

تحقیقات نشان داد که در آپارتمان‌های بدون تهویه که در آن‌ها از اجاق گاز استفاده مکرر می‌شد، از هر یک میلیون کودک، 16 نفر ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض بنزن مداوم به سرطان مبتلا شوند. برای بزرگسالانی که در شرایط مشابه زندگی می‌کنند، خطر، به طور قابل توجهی کمتر بود، برآورد محققان حاکی از آن است که خطر سرطان در بزرگسالان تا هشت مورد در هر یک میلیون ممکن است ظاهر شود.

نکته نگران کننده‌ای که وجود دارد این است که انتشار بنزن محدود به آشپزخانه نمی‌ماند. این تحقیق نشان داد که پس از یک تا دو ساعت پخت و پز، بنزن به قسمت‌های دیگر خانه، از جمله اتاق خواب‌ها، فضاهایی که افراد زمان قابل توجهی را در آن به سر می‌برند، نفوذ می‌کند.

راهکاری برای نجات جان

در حالی که مشخص شد تهویه آشپزخانه و اتاق‌های خانه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد، اما آن را به طور کامل از بین نمی‌برد. تنها سناریویی که می‌تواند تا حد زیادی در این زمینه امیدوار کننده باشد، باز نگه داشتن پنجره‌ها در تمام طول روز است.

این وسیله آشپزخانه خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟