جایگاه ورزش برای کودکان دیابتی

ورزش نقش مؤثری در کنترل قند خون و بهبود سلامت کودکان مبتلا به دیابت ایفا می‌کند اما به گفته متخصصان، این کار باید همراه با رعایت برخی نکات خاص و مشورت با پزشک باشد.
جایگاه ورزش برای کودکان دیابتی

به گزارش پارسینه به نقل از ایسکانیوز، ورزش به‌عنوان یک جزء کلیدی در مدیریت دیابت به‌ویژه در کودکان، اهمیت بسیاری دارد با این حال انجام ورزش برای این گروه سنی نیازمند رعایت نکات خاصی است که خانواده‌ها باید به آن توجه داشته باشند.

یک فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز چهارشنبه اظهار کرد: ورزش برای کودکان مبتلا به دیابت نه تنها به تنظیم و کنترل قند خون کمک می‌کند بلکه می‌تواند در کاهش چربی بدن و تقویت اعتماد به نفس آنها نقش مؤثری ایفا کند.

دیگران چه می خوانند:

مهین هاشمی‌پور با بیان اینکه کودکان دیابتی می‌توانند سه بار در هفته و هر بار بطور استاندارد به مدت 20 دقیقه ورزش کنند، افزود: مدت زمان ورزش کودکان مبتلا به دیابت نباید از 30 دقیقه بیشتر شود.

وی ادامه داد: در صورتیکه کودک مبتلا به دیابت قصد داشته باشد بیشتر از نیم ساعت ورزش کند باید هر 30 دقیقه یک بار قند خون را بررسی و در صورت لزوم یک ماده قندی مصرف کند.

این پزشک متخصص بر اهمیت چک کردن قند خون قبل از ورزش تأکید کرد و گفت: اگر قند خون کمتر از 90 یا بیشتر از 250 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر(mg/dL) باشد نباید ورزش کرد، همچنین در صورتیکه کودکان دیابتی تصمیم به ورزش بیش از نیم ساعت دارند، بهتر است با متخصص تغذیه و پزشک خود مشورت کنند.

هاشمی پور خاطرنشان کرد: بدن ممکن است پس از ورزش به مدت 24 تا 48 ساعت نسبت به انسولین حساس‌تر شود و قند خون افت پیدا کند بنابراین بهتر است به‌طور مرتب قند خون اندازه گیری یا در هفت تا هشت ساعت اول پس از ورزش، واحد نوورپید( نوعی از قلم‌های انسولین) کمی کمتر شود.

وی افزود: توصیه می‌شود که بیمار دیابتی قند خون خود را به‌طور مکرر اندازه‌گیری کند و در صورت نیاز، دز انسولین را با مشورت پزشک کاهش دهد.

هاشمی‌پور ادامه داد: همچنین برای جلوگیری از افت قند خون حین ورزش، بهتر است انسولین در نواحی از بدن مانند شکم یا نشیمنگاه تزریق شود که هنگام ورزش درگیر نشود.

وی به نکات ضروری برای تأمین انرژی حین ورزش نیز اشاره کرد و گفت: بیماران مبتلا به دیابت باید همیشه مواد قندی مانند نوشیدنی‌های قندی، شکلات، میوه خشک یا شیر کم چرب همراه خود داشته باشند تا در صورت لزوم قند خون آنها به سرعت تنظیم شود.

ورزش کردن در عصر یا شب برای بیماران دیابتی خطرناک است

هاشمی‌پور، بهترین زمان برای ورزش کودکان دیابتی را اول صبح قبل از صبحانه یا چهار ساعت پس از تزریق انسولین اعلام کرد و گفت: ورزش در عصر یا شب برای بیماران دیابتی می‌تواند خطرناک باشد زیرا ممکن است باعث افت قند خون در طول شب شود.

وی تأکید کرد: بیماران دیابتی باید از ورزش‌های پرخطر و شدید خودداری کنند، همچنین پس از ورزش نباید حمام با آب گرم بگیرند زیرا این کار می‌تواند باعث افت ناگهانی قند خون شود.

گفتنی است، «دیابت نوع یک» یکی از بیماری‌های شایع در بین کودکان و نوجوانان است که تأثیر عمیقی بر سلامت و زندگی روزمره آنها دارد؛ برنامه‌های آموزشی و آگاه‌سازی در سطح جامعه می‌تواند به کاهش خطر ابتلا و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع یک کمک کند.

با رعایت اصول صحیح ورزش و مدیریت قند خون، کودکان دیابتی می‌توانند از فواید ورزش بهره‌مند شده و کیفیت زندگی خود را ارتقا دهند؛ رعایت نکات پزشکی و مشورت با متخصصان به حفظ سلامت این کودکان کمک می‌کند و آنها را در کنترل بهتر بیماری خود یاری می‌دهد.

جایگاه ورزش برای کودکان دیابتی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟