تحریریه پارسینه- حامد کشاورز: لئونارد هریس (لن) ساسامن، سایفرپانک و رمزنگار برجسته آمریکایی، توجه جامعه کریپتو را به خود جلب کرده است و شرطبندان «پلی مارکت» احتمال میدهند که در مستند جدید HBO که قرار است 8 اکتبر (17 مهر) پخش شود، این دانشمند علوم رایانه ای به عنوان خالق بیتکوین معرفی شود.
سوم اکتبر (12 مهر)، کالن هوباک، فیلمساز، اعلام کرد که مستندی تحت عنوان «برق پول: راز بیتکوین» توسط شبکه HBO پخش خواهد شد. هوباک با تبلیغ این فلیم در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) اظهار داشت که به دنبال شخصی است که ناپدید شده است و به نظر میرسید منظور او خالق بیتکوین، ساتوشی ناکاموتو، بوده است.
لن ساسامن کیست؟
ساسامن در مدرسهای خصوصی در زادگاه خود در ایالت پنسیلوانیا تحصیل کرد و در زمینه رمزنگاری یک نابغه محسوب میشد.
ساسامن در نوجوانی به سانفرانسیسکو، کالیفرنیا، نقل مکان کرد و به جمع سایفرپانکها - یک جنبش حریم شخصی رایانه ای که در اواخر دهه 1980 آغاز شد - پیوست. او سپس به تحصیل زیر نظر دیوید چام، که به عنوان پدرخوانده کریپتو شناخته میشود، پرداخت.
ساسامن در پروژههایی مانند نرمافزار Pretty Good Privacy (PGP) (یک نرم افزار رمزنگاری ارتباطات) و نسخه بهروزشده آن GNU Privacy Guard همکاری کرد. او و همسرش، مردیت پترسون، متخصص علوم رایانه، شرکت SaaS به نام اوسوگاتو را تأسیس کردند.
ساسامن با وجود دستاوردهای فراوانی که داشت، در نوجوانی به افسردگی مبتلا شد و نهایتا در 3 ژوئیه 2011، در سن 31 سالگی دست به خودکشی زد. پس از مرگش، یادبودی برای ساسامن در بلاک 138725 از بلاکچین بیتکوین ثبت شد.
در این یادبود از او به عنوان «یک دوست، ذهنی درخشان، روحی مهربان و یک دسیسهگر هوشمند» یاد شده است.
چرا لن ساسامن میتواند ساتوشی ناکاموتو باشد؟
یکی از دلایلی که باعث شده تا برخی گمان کنند ساسامن همان ساتوشی ناکاموتو است، همزمانی ناپدید شدن ناکاموتو و مرگ ساسامن است.
در 23 آوریل 2011، حدود دو ماه پیش از مرگ ساسامن، ناکاموتو آخرین ایمیل خود را به جامعه بیتکوین ارسال کرد. او در آن ایمیل گفت که مسائل زیادی در ذهن دارد و دیگر به بیتکوین نخواهد پرداخت. پس از این ایمیل، ناکاموتو بدون هیچ توضیح دیگری ناپدید شد.
علاوه بر آن، همکاری ساسامن با هال فینی، یکی دیگر از افرادی که ممکن است ناکاموتو باشد، نیز احتمال اینکه ساسامن خالق بیتکوین باشد را تقویت میکند. به گفته ایوان هاچ، بنیانگذار «ورلدز»، ساسامن در پروژه PGP در کنار فینی در شرکت Network Associates کار میکرد.
ناکاموتو در روزهای اولیه ظهور بیتکوین همکاری نزدیکی با فینی داشت. فینی اولین کسی بود که به پروتکل بیتکوین کد اضافه کرد و یک نود را اجرا کرد. او همچنین مکاتبات گسترده ای با ناکاموتو داشت و اولین کسی بود که بیتکوین دریافت کرد.
ساسامن و فینی نیز در فناوری رمیلر که پیشزمینهای برای بیتکوین بود، تخصص داشتند. آدام بک، مدیر عامل Blockstream، پیشتر این گمانه را مطرح کرده بود که شاید یکی از توسعهدهندگان رمیلر همان ناکاموتو بوده باشد.
به نوشته وبلاگ هاچ، پروژه اصلی ساسامن تحولی در فناوری رمیلر به نام Pynchon Gate بود که امکان بازیابی اطلاعات به صورت مستعار از طریق نودها را فراهم میکرد. در جریان پیشرفت پروژه، هاچ اشاره کرده که ساسامن بر حل مسئله خطای بیزانس، یک مانع مهم برای شبکههای همتا به همتا، تمرکز کرده بود.
علاوه بر اینها، مکان ساسامن در زمان توسعه بیتکوین نیز به شایعات مبنی بر اینکه او میتوانست ناکاموتو باشد، دامن میزند. این رمزنگار در زمان توسعه بیتکوین در بلژیک مستقر بود.
نوشته های ناکاموتو شامل واژگان منحصر به فرد انگلیسی بریتانیایی بود، از جمله کلماتی مانند "bloody difficult"، "flat"، "maths" یا "grey". بلاک جنسیس بیتکوین (اولین بلاک بیتکوین) نیز شامل تیتر روزنامه The Times بود که در بریتانیا و اروپا توزیع میشد.
همسر ساسامن چه میگوید؟
در حالی که بسیاری از شرطبندان سایت شرطبندی پلی مارکت بر این باورند که HBO ساسامن را به عنوان ساتوشی معرفی خواهد کرد، همسر او این ادعا را رد میکند.
در 23 فوریه 2021، مردیت پترسون، همسر ساسامن که در سال 2006 با او ازدواج کرده بود، در پستی در ایکس اعلام کرد که تا جایی که او میداند، همسرش ناکاموتو نبوده است.
0 دیدگاه