به گزارش ایسکانیوز، فوق تخصص گوارش و کبد، درباره اینکه چرا اینقدر گرفتار کبد چرب شده ایم، توضیحاتی داد. سید موید علویان، با عنوان این مطلب که چربی در کمین سلولهای بدن نشسته است و روز به روز جامعه ما چاقتر شده است، گفت: به امتداد افزایش چاقی، خطر بیماریهای قلبی عروقی، سکتههای مغزی، بالا رفتن کلسترول و تری گلیسیرید خون و دیابت نیز افزایش مییابند.
وی افزود: رژیم غذایی نامناسب و پرخوری و در کنار آن کاهلی و کم تحرکی سبب شده که کبدها چرب شوند، تا حدی که بر اساس برخی تحقیقات انجام شده حداقل 30 درصد از مردم کشورمان دچار کبد چرب هستند.
علویان به این موضوع تاکید کرد: کبد که در دفع سموم وظیفه اساسی دارد، خود با چربی زیاد مسموم میشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: کبد چرب بیشتر در افراد چاق دیده میشود ولی در افراد لاغر با سابقه ژنتیکی دیابت و مصرف کنندگان چربی و روغن فراوان هم دیده میشود.
وی افزود: زنان خانه دار کم تحرک و کارمندان که وقت زیادی برای آشپزی ندارند و مجبور به مصرف غذاهای آماده و ناسالم میشوند، در معرض ابتلاء به کبد چرب قرار دارند.
علویان با عنوان این مطلب که باید با رسوب چربی در کبد مقابله و برای حذف آن تلاش زیادی کرد، ادامه داد: مبتلایان به دیابت مستعد کبد چرب هستند و از طرفی دیگر مبتلایان به کبد چرب مستعد ابتلاء به دیابت در آینده هستند.
وی افزود: اولین قدم در درمان کبد چرب، افزایش میزان تحرک و انتخاب ورزش و به موازات آن کاهش چشمگیر مصرف چربی اشباع شده در غذای مصرفی است. زیرا قویترین عامل در افزایش چربیهای مضر، مصرف اسیدهای چرب اشباع شده است.
علویان گفت: باید محصولات لبنی پرچرب، کره، پنیر، بستنی، سوسیس، گوشتهای چرب را حذف کرد و به جای آن از محصولات لبنی کم چرب، گوشت بدون چربی و سبزیجات و میوه بیشتر استفاده کرد.
وی افزود: مصرف غذاها به روش آبپز و بخارپز و استفاده از سبزیجات و غذاهای گیاهی از راههایی است که میتوان برای جلوگیری از ابتلاء به کبد چرب برای آن حساب ویژهای در زندگی ایجاد کرد و در کنار مصرف چنین غذاهایی روزی نیم ساعت ورزش کرد، ورزشی که ضربان قلب ما را به ١٣٠ در دقیقه برساند و کاملاً عرق کنیم.
علویان ادامه داد: عدهای از افراد نمیتوانند از طعم و مزه غذاهای چرب بگذرند و ادعا دارند که بدون چربی، غذاها برای آنها غیرقابل تحمل خواهد بود. باید به آنها گفت که چربی برای کبد مضر است و غذایی که سرخ میشود آکنده از چربی مضر است و غذای آب پز بهتر و سالمتر است و یا حداقل کاری که این افراد میتوانند انجام دهند، این است که از روغن کمتری برای سرخ کردن غذا استفاده کنند.
وی افزود: راهحل بعدی هم این است که از ماهیتابههایی که اخیراً به بازار آمده و غذا را بدون روغن سرخ میکنند، استفاده کنند.
علویان گفت: انسان باید به جنگ عادتهای غلط برود. ما بیمارانی داریم که وقتی میگوئیم نمک نخورید، یا غذاهای چرب و سرخ شده نخورید، انگار که دنیا را از آنها گرفتهایم. همین بیماران بعد از اینکه دچار حملات قلبی میشوند یا سکته مغزی میکنند، چنان وحشتی سراسر وجود آنها را میگیرد و ظرف مدت کوتاهی، عدم مصرف نمک، چربی، قند و…، برای آنها یک مسئله عادی میشود و ذائقه آنها کاملاً تغییر میکند که نشان میدهد میتوانیم عادت غذایی خود را تغییر دهیم اما همیشه باید برای ما اجبار وجود داشته باشد.
این فوق تخصص گوارش و کبد اظهار داشت: ما در ایران عادتهای خوب غذایی داشتیم و البته هنوز هم داریم که عدهای از مردم به ویژه در روستاها از آن استفاده میبرند و سود آن را هم میبینند، همچنانکه کلم، کاهو، سیب، لیمو، پوست مرکبات، نعناع، پونه، کاسنی، انگور، مرزنگوش، توت، توت فرنگی، هویج، جوانه گندم، خار علیص از گیاهان دوستدار کبد هستند. البته بسیاری هم آن را فراموش کردهاند.
وی افزود: ما غذاهای فستفود سالم هم داریم؛ میرزا قاسمی یک نوع غذای سریع اما سالم است. غذاهایی که در برخی شهرها با کشک درست میکنند که سرشار و انباشته از کلسیم است. باید به سنتهای درست بازگشت. به جای نوشابههای قندی و گازدار، از دوغهای مناسب و شربتهای بدون قند نعنا و لیمو ترش استفاده کرد.
منبع: مهر
0 دیدگاه