به گزارش پارسینه، به نقل از ایرنا از خبرگزاری رویترز، مجمع عمومی 193 عضوی سازمان ملل در سپتامبر سال گذشته میلادی (شهریور 1403) تصمیم گرفت که چنین کنفرانسی در سال 2025 برگزار شود. این نشست که به میزبانی فرانسه و عربستان سعودی برنامهریزی شده بود، در ماه ژوئن (خرداد/تیر) پس از حمله رژیم اسرائیل به ایران به تعویق افتاد. از جمله اهداف این کنفرانس، ترسیم چارچوبهای یک نقشه راه برای تشکیل کشور مستقل فلسطین است.
ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، در مصاحبهای با روزنامه «لا تریبون دیمانش» که روز گذشته (یکشنبه) منتشر شد، اعلام کرد که از این کنفرانس همچنین برای ترغیب دیگر کشورها به پیوستن به فرانسه در بهرسمیت شناختن کشور فلسطین استفاده خواهد کرد.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، بهتازگی اعلام کرد که قصد دارد کشور فلسطین را در نشست سالانه رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) به رسمیت بشناسد.
در همین حال، وزیر خارجه فرانسه با بیان اینکه «ما در نیویورک فراخوانی را آغاز خواهیم کرد تا دیگر کشورها به ما بپیوندند تا روندی حتی بلندپروازانهتر و مطالبهگرتری را آغاز کنیم که در 21 سپتامبر (30 شهریور) به اوج خود خواهد رسید»، افزود که انتظار دارد کشورهای عربی تا آن زمان حماس را محکوم کرده و خواستار خلع سلاح آن شوند.
این کنفرانس در حالی برگزار میشود که جنگ 22 ماهه رژیم صهیونیستی در غزه هنوز ادامه دارد. اسرائیل از زمان آغاز این جنگ در 7 اکتبر 2023 (15 مهر 1402)، بارها اقدام به ارتکاب جنایات سیستماتیک علیه غیرنظامیان کرده و همچنین مراکز مسکونی، مدارس، بیمارستانها را بمباران کرده است.
براساس این گزارش، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام اینکه واشنگتن در این کنفرانس سازمان ملل شرکت نخواهد کرد، آن را «هدیهای به حماس» توصیف کرد که همچنان «پیشنهادهای آتشبس که توسط اسرائیل پذیرفته شده را رد میکند.»
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده با اشاره به اینکه این کشور سال گذشته میلادی به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای برگزاری این کنفرانس رأی منفی داد، مدعی شد که آمریکا «از اقداماتی که چشمانداز دستیابی به راهحلی بلندمدت و مسالمتآمیز برای این درگیری را به خطر میاندازد، حمایت نخواهد کرد.»
همچنین جاناتان هارونوف، سخنگوی هیات نمایندگان رژیم اسرائیل در سازمان ملل اعلام کرد که تلآویو نیز در این کنفرانس شرکت نمیکند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه مه سال گذشته میلادی (اردیبهشت 1403) با اکثریت قاطع از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل حمایت کرد و آن را واجد شرایط عضویت دانست و به شورای امنیت سازمان ملل متحد توصیه کرد که «این موضوع را بهطور مطلوب بررسی کند.» این قطعنامه 143 رأی موافق و 9 رأی مخالف به تصویب رسید.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد 26 شهریور 1403 نیز قطعنامه پیشنهادی فلسطین را که از اسرائیل خواسته بود ظرف 12 ماه به اشغال غیرقانونی خود پایان دهد، با اکثریت قاطع آرا تصویب کرد. این قطعنامه با 124 رای موافق، 43 رای ممتنع و 14 رای منفی که اسرائیل و آمریکا در میان آنها بودند، به تصویب رسید.
تصمیم غافلگیرکننده امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه مبنیبر به رسمیت شناختن کشور فلسطین، واکنشهای گستردهای در اروپا و در سطح بینالمللی داشته است. این اقدام که با استقبال برخی کشورها و انتقاد رژیم صهیونیستی و حامیان او همراه شده، منجر به افزایش فشار بر دولت انگلیس برای پیوستن به این اقدام و ایجاد شکاف در مواضع اتحادیه اروپا در قبال بحران خاورمیانه شده است.
مکرون بهتازگی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت که فرانسه تصمیم خود برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را بهطور رسمی در مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر (شهریور/مهر) اعلام میکند. این تصمیم در حالیکه فرانسه میزبان بزرگترین جامعه یهودیان در اروپا است، واکنشهای متفاوتی در میان متحدان غربی و منطقهای این کشور برانگیخته است.
این اقدام مکرون اگرچه بهنوعی یک ابزار سیاست خارجی عمدتا نمادین برای بهبود وجهه رئیسجمهوری فرانسه است، اما میتواند باعث شکلگیری موجی از کشورها برای پیروی از این مسیر شود
0 دیدگاه