آمریکا در واکنش به آزمایش هسته ای و پرتاب موشک بالستیک توسط کره شمالی، با ارایه پیش نویس قطعنامه ای به شورای امنیت سازمان ملل، خواستار اعمال شدیدترین تحریم های ممکن علیه کره شمالی شد.
کد خبر: ۹۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۲        26 February 2016


به گزارش ایرنا، «سامانتا پاور» نماینده دایم آمریکا در سازمان ملل روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در سازمان ملل اذعان داشت، آمریکا در واکنش به آزمایش بمب هسته ای و موشکی اخیر کره شمالی، پیش نویس قطعنامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارایه کرد که در صورت پذیرش، گام جدیدی در اعمال شدیدترین تحریم های اعمالی توسط شورای امنیت سازمان ملل طی بیش از دو دهه گذشته خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار در تاریخ بازرسی تمامی کشتی های باربری ورودی و خروجی به کره شمالی به اجرا در خواهد آمد و همچنین برای اولین بار فروش تمامی سلاح های سبک و متعارف نیز برای فروش به کره شمالی ممنوع خواهد شد.

پاور تصریح کرد: علاوه بر آن تحریم و مسدود کردن بانک ها و دارایی های کره شمالی و ممنوعیت تمام اقلام مرتبط با برنامه های هسته ای و موشکی کره شمالی در این پیش نویس تنظیم شده است.
نماینده آمریکا در سازمان ملل اذعان داشت، شورای امنیت همچنین برای اولین بار با اعمال تحریم ها، صادرات ذعال سنگ، آهن، طلا، تیتانیوم و دیگر مواد معدنی کمیاب را محدود و در مواردی کاملا ممنوع کند.

پاور ممنوعیت سوخت صنایع هوایی بویژه سوخت موشکی که به هدف زمین گیر کردن پرواز های مشکوک کره شمالی که به جابجایی موارد ممنوعه می پردازند و همچنین عدم امکان دسترسی ناوگان دریایی کره شمالی به بنادر به ظن حمل اقلام غیرقانونی را از دیگر موضوعات تنظیم شده در این پیشنویس برشمرد.

نماینده دایم آمریکا در سازمان ملل پذیرش این قطعنامه در شورای امنیت را حامل پیام روشن عدم پذیرش اشاعه تسلیحاتی کره شمالی توسط جهان عنوان داشت و افزود، کره شمالی باید متوجه عواقب اقداماتش باشد.

وی اعمال محدودیت در دسترسی کره شمالی به منابع مالی و ورود تکنولوژی به آن کشور جهت جلوگیری از پیشرفت بیشتر برنامه غیر قانونی هسته ای و موشکی کره شمالی را از دیگر موضوعات مطرح شده در این پیشنویس عنوان داشت.

آزمایش نخستین بمب هیدروژنی و پرتاب موشکی اخیر کره شمالی، واکنش شدید سازمان ملل و جامعه بین المللی را در پی داشت و شورای امنیت سازمان ملل با انجام نشست های فوق العاده در این خصوص قرار است در روزهای آینده بر سر پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا تصمیم گیری کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: