آیا خرید هواپیماهای جدید و نوسازی ناوگان کشور، شرکت هواپیمایی ملی ایران را از روزهای بحرانی نجات می‌دهد و این قرارداد 10.5 میلیارد دلاری چقدر شانس عملی شدن دارد؟
کد خبر: ۴۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۴        04 April 2016
به گزارش اقتصادنیوز، با اجرایی شدن برجام، ایران توانست با بزرگ‌ترین شرکت‌های حمل‌ونقلی هوایی از جمله ایرباس مذاکراتی داشته باشد و قراردادی به ارزش 10.5 میلیارد دلار منعقد کند. اما آیا خرید هواپیماهای جدید و نوسازی ناوگان کشور، شرکت هواپیمایی ملی ایران را از روزهای بحرانی نجات می‌دهد و این قرارداد چقدر شانس عملی شدن دارد؟
محمدرضا خوشنویسان، معاون بازرگانی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در این مورد به اقتصادنیوز گفت: در وهله اول باید گفت این هواپیماها از سوی دولت برای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران خریداری نشده، بلکه فاینانس شده است و هما باید با درآمد حاصل از عملیاتی شدن آنها اقساط را تا زمان تملک هواپیماها پرداخت کند.

وی ادامه داد: در حقیقت می‌توان گفت این تنها اعتماد دولت به توانمندی‌ها و زیرساخت‌های موجود در شرکت هواپیمایی ملی کشور است که بتواند به مدد این پتانسیل‌ها این هواپیماها را با بالاترین بهره‌وری ممکن به پرواز در بیاورد و با جابه‌جایی مسافر و بار، ضمن درآمدزایی و بازپرداخت اقساط به ارائه خدمات حمل و نقلی هوایی بپردازد و نقش مهم خود در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور را ایفا کند.

خوشنویسان در پاسخ به این سوال که آیا شرکت هواپیمایی ملی ایران ظرفیت استفاده از این تعداد هواپیما را دارد و می‌تواند به اوج روزهای گذشته خود در صنعت هوایی بازگردد؟ عنوان کرد: شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در سال‌های قبل (به عنوان مثال در سال‌های 1384 و 1385) با عملیاتی کردن 50 هواپیمای مسافربری در مجموع پروازهای داخلی و خارجی، عملاً توانایی خود را در بهره‌برداری از این تعداد هواپیما ثابت کرده است. به همین دلیل باید به این نکته توجه داشت که تعداد 118 فروند هواپیما، در صورت قطعی شدن تفاهمنامه خرید با شرکت هواپیماسازی ایرباس، در طول هشت سال به هما تحویل خواهد شد. به همین دلیل با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته ظرفیت‌های لازم مازاد بر قابلیت‌های حال حاضر ایران‌ایر در طول این مدت فراهم خواهد شد.

وی تصریح کرد: همچنین این موضوع باید مورد اهمیت قرار گیرد که در بدو تاسیس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بر اساس پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته و طرح‌های بالادستی، عملیاتی کردن 200 فروند هواپیما برای این شرکت در نظر گرفته شده بوده و بنابراین زیرساخت‌های لازم بر اساس این هدف ایجاد شده است. 

برچسب ها: دلار ، حبیب ، هواپیما
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: