با توجه به افزایش نرخ دیه در سال جدید از ۱۶۵ میلیون به ۱۹۰ میلیون تومان برای ماه‌های غیر حرام و از ۲۲۰ میلیون به ۲۵۳.۳ میلیون تومان برای ماه‌های حرام، بیمه‌گذاران باید برای تهیه الحاقیه مربوط به مابه التفاوت افزایش دیه اقدام کرده و تعهدات بیمه نامه وسیله نقلیه خود را افزایش دهند.
کد خبر: ۴۲۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۸        03 April 2016
به گزارش خبرنگار ایسنا، بعد از افزایش نرخ دیه در سال جدید دارندگان بیمه‌نامه‌های شخص ثالث باید در مهلت باقی مانده تا شروع ماه حرام یعنی ۲۱ فرودین ماه برای تکمیل سقف پوشش بیمه ای خود اقدام کرده و با مراجعه به دفاتر و نمایندگی های بیمه سراسر کشور و پرداخت مبلغی الحاقیه خود را دریافت کنند.

بنابراین با توجه به اینکه ماه حرام از ۲۱ فروردین آغاز می شود و نرخ دیه فوت ناشی از تصادف برای هر نفر ۲۵۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود ، بیمه مرکزی از دارندگان بیمه نامه های شخص ثالث درخواست کرده است که در مدت باقی مانده پوشش بیمه نامه خود را کامل کرده و الحاقیه بیمه نامه شخص ثالث خود را دریافت کنند.

در این میان میزان الحاقیه پرداختی از سوی دارندگان خودروهای مختلف بسته به نوع خودرو، حق بیمه ی پرداخت شده و همچنین زمان باقی مانده از بیمه بستگی دارد، البته برای دریافت الحاقیه هم لازم نیست فرد حتما به همان نمایندگی ای که بیمه نامه اصلی را دریافت کرده مراجعه کند و الحاقیه توسط نمایندگی های همان بیمه نیز قابل انجام است.

این در حالی است که چون نرخ حق بیمه در سال گذشته با وجود افزایش ۱۰ درصدی نرخ دیه ، افزایش پیدا نکرد مبلغ حق بیمه شخص ثالث سال ۱۳۹۵ به تناسب مبلغ ریالی دیه، ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده که در مقایسه با تعرفه مصوب سال ۱۳۸۹ هیات وزیران متضمن ۲۶ درصد تخفیف است.

البته به گفته بیمه مرکزی هیچگونه افزایشی در نرخ حق بیمه شخص ثالث صورت نگرفته و افزایش مبلغ حق بیمه صرفا ناشی از افزایش تعهدات بدنی (از ۲۲۰ میلیون تومان به ۲۵۳.۳ میلیون تومان) و تعهدات مالی (از ۵.۵ میلیون تومان به ۶.۳ میلیون تومان) است.

به این ترتیب بر اساس اعلام قوه قضاییه میزان دیه در سال ۱۳۹۵ معادل ۱۹۰ میلیون تومان برای ماههای غیرحرام اعلام شده که در ماه های حرام ۲۵۳ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان است.همچنین حداکثر تعهدات مالی ۶ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان و تعهدات بیمه حوادث راننده هم ۲۵۳ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان است.

بر این اساس حق بیمه سالانه بیمه اجباری شخص ثالث و بیمه حوادث راننده و انواع وسایل نقلیه در سال ۱۳۹۵ به این گونه است که در خودروهای سواری کمتر از چهار سیلندر ۶ میلیون و ۹۱۰ هزار ریال، پیکان،‌ پراید و سمند ۸میلیون و ۱۸۰ هزار ریال، سایر چهار سیلندرها ۹ میلیون و ۶۱۶ هزار ریال و بیش از ۴ سیلندرها ۱۰ میلیون و ۷۶۷ هزار ریال است.مبلغ حق بیمه برای وسایل نقلیه سواری با کاربری آژانس،‌تاکسی و مسافر کش شخصی درون شهری، ۲۰ درصد و سواری کرایه و مسافرکش شخصی برون شهری،‌ ۳۵ درصد بیشتر از حق بیمه وسایل نقلیه سواری مشابه است.

همچنین حق بیمه موتورسیکلت گازی یک میلیون و ۷۱۶ هزار ریال، دنده ای یک سیلندر ۲ میلیون و ۹۶ هزار ریال، دو سیلندر به بالا ۲میلیون و ۳۰۳ هزار ریال و دنده‌ای دارای سه چرخ با سایدکار ۴۷۶ میلیون و ۲ هزار ریال است.

همچنین در وسایل نقلیه عمومی ۷ نفر با احتساب راننده ۱۹ میلیون و ۸۰۶ هزار ریال، ۹ نفر با احتساب راننده ۳۸۲ میلیون و ۲۰ هزار ریال ، ون با ظرفیت ۱۰ نفر ۲۰ میلیون و ۶۱۲ هزار ریال، مینی بوس با ۱۶ نفره با احتساب راننده ۲۵ میلیون و ۳۳۳ هزار ریال، مینی بوس با ۲۱ نفر ۲۶ میلیون و ۳۱۲ هزار ریال اتوبوس ۲۷ نفره با احتساب راننده و کمک ۳۸ میلیون و ۸۰۶ هزار ریال، اتوبوس ۴۰ نفره با احتساب راننده و کمک ۴۸ میلیون و ۸۲۴ هزار ریال و اتوبوس ۴۴ نفره با احتساب راننده و کمک ۵۱ میلیون و ۸۱۸ هزار ریال است.

به وسایل نقلیه عمومی که متعلق به بیمه گذار بوده و مخصوص جابجایی کارکنان آن باشد یا درصورتی که متعلق به مراکز آموزش بوده و مخصوص حمل نقل دانش آموز و دانشجویان باشد و نیز به وسایل نقلیه عمومی شهری ۲۰ درصد تخفیف داده خواهد شد.

همچنین تعرفه حق بیمه آمبولانس و وسایل نقلیه ویژه حمل خون حمل وسایل رادیولوژی و آتش نشانی با توجه به نوع و ظرفیت آنها بر اساس تعرفه وسایل نقلیه مشابه محاسبه خواهد شد.در مورد وسایل نقلیه ای که برای تعلیم رانندگی به کار می روند ۱۵ درصد به حق بیمه مربوط اضافه می شود.چنانچه از سال ساخت وسیله نقلیه بیش از ۱۵ سال گذشته باشد به ازای هر سال مازاد بر ۱۵سال دو درصد و حداکثر ۱۰ درصد به حق بیمه مربوط اضافه می شود.

همچنین نرخ درصدهای تخفیف عدم خسارت نسبت به حق بیمه متعلقه به این صورت است که سال دوم ۱۰ درصد، سال سوم ۱۵ درصد، سال چهارم ۲۰ درصد، سال پنچم ۳۰ درصد ،سال ششم ۴۰ درصد، سال هفتم ۵۰ درصد، سال هشتم ۶۰ درصد، سال نهم و به بعد ۷۰ درصد تخفیف برخوردار است.

این در حالی است که حق بیمه شخص ثالث خودروهای چهار سیلندر طبق مصوبه اسفند سال ۱۳۸۹ هیأت وزیران، به ازای هر هزار ریال تعهد بدنی و مالی، ۵ ریال است.

این مبلغ بر اساس همان مصوبه، برای خودروهای کمتر از چهار سیلندر ۳.۶ ریال و برای خودروهای بالاتر از چهار سیلندر ۵.۶ ریال است. همچنین این مبلغ برای پیکان، پراید و سمند ۱۵ درصد کمتر از نرخ سایر خودروهای چهار سیلندر یعنی معادل ۴.۲۵ ریال است. علاوه بر این در مصوبه مذکور نرخ حق بیمه شخص ثالث برای سایر وسایط نقلیه موتوری نیز مشخص شده است که این ارقام از زمان تصویب تاکنون هیچگونه تغییری نداشته و ثابت باقی مانده است.

به عبارت دیگر طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴، مقدار مصوب حق بیمه هر هزار ریال تعهد بدنی و مالی(نرخ مصوب حق بیمه‌ شخص ثالث) تغییری نکرده است. اما وقتی مقدار تعهد افزایش یابد طبعاً مقدار کل حق بیمه نیز بایستی افزایش یابد.

این در حالی است که به گفته قائم مقام بیمه مرکزی طی پنج ساله اخیر، حجم تعهدات بدنی و مالی بیمه شخص ثالث متأثر از افزایش دیه، مداوم افزایش داشته و در سال ۱۳۹۴ نسبت به سال ۱۳۸۹، حدود ۳.۷ برابر شده است.

خسرو شاهی می گوید: طبق مصوبه سال ۱۳۸۹ دولت و همچنین بر اساس منطق تناسب مقدار هزینه با مقدار محصول، مبلغ حق بیمه شخص ثالث(نه قیمت بیمه شخص ثالث) نیز باید به نسبت افزایش تعهدات، افزایش می‌یافت و ۳.۷ برابر می‌شد اما به دلایل مختلف این ضرورت تحقق نیافت و در این مدت مبلغ حق بیمه شخص ثالث فقط ۲.۷ برابر شد و این موضوع شکاف بزرگی میان حق بیمه صحیح و حق بیمه دریافتی شد و به تبع همین مسأله، طی ۵ سال اخیر نرخ حق بیمه شخص ثالث(قیمت بیمه شخص ثالث) نه تنها افزایش نیافته بلکه مستمراً کاهش یافته است.
پورابراهیمی اظهار داشت: اطلاعات نظام بانکی در اختیار دولت هاست اما هیچوقت این اطلاعات افشا نمی شود و در اختیار کسی هم قرار نمی گیرد. این اطلاعات برای برنامه ریزی اقتصادی لازم است و «سرک کشیدن» محسوب نمی شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: