رسانه‌ها و مقامات دو کشور اعلام کردند؛
با غرق شدن کشتی سانچی و وارد شدن محموله میعانات و سوخت کشتی به آب های دریای چین، نگرانی ها نسبت به پیامدهای محیط زیستی آن افزایش پیدا کرده است.
کد خبر: ۳۳۳۸۲
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۰        16 January 2018

نگرانی چین و ژاپن از پیامدهای سانچی بر محیط‌زیست منطقه 

اطلس خبر به نقل از پارسینه:

  به نقل از رویترز، رسانه های چینی و مقامات ژاپنی می گویند آتش گرفتن و غرق شدن نفتکش ایرانی سانچی در دریای شرقی چین موجب شده است تا بدترین فاجعه محیط زیستی ناشی از نفتکش ها در چند دهه اخیر رقم بخورد که بر اثر آن یک لکه نفتی 10 مایلی ایجاد شده است که همچنان از آن دود سیاهی بلند می شود.

تلوزیون دولتی چین می گوید این لکه نفتی 1 تا 4 مایل دریایی (1800 تا 7400 کلیومتر) وسعت دارد و از روز یک شنبه هم چندین برابر بزرگ تر شده و نگرانی ها نسبت به آسیب جدی به زیست بوم دریایی غنی این منطقه و حیات آبزیان و پرندگان بیشتر شده است.

این لکه در شرق منطقه ای نفتکش غرق شده، کشف شده است.

تلاش برای پاکسازی دریا در این منطقه آغاز شده بود، اما امدادگران برای نجات جان خدمه کشتی خواستار توقف عملیات پاکسازی شده بودند.

اداره اقیانوسی دولت چین روز گذشته اعلام کرد به دلیل وقوع انفجارهایی در نفتکش، بدنه آن دچار شکستگی شده و مقدار زیادی نفت شعله ور به آب های پیرامون آن وارد شد.

این حادثه بدترین نوع آن از سال 1991 است که 260 هزار تن نفت در ساحل آنگولا نشت کرد.

در همین حال، گارد ساحلی ژاپن هم اعلام کرد که همچنان دود سیاه از محل غرق شدن کشتی برمی خیزد.

سخنگوی گارد ساحلی ژاپن در گفتگوی تلفنی با رویترز گفت که دو قایق گشتزنی و یک هواپیما برای جستجوی خدمه مفقود شده و بررسی آخرین وضعیت منطقه اعزام شده اند.

مقامات ژاپنی می گویند از ساعت 8:40 دقیقه به وقت گرینویچ، رد کشتی را گم کرده اند. آخرین موقعیت تایید شده سانچی نزدیک به 315 کیلومتری غرب سکوزاکی در جزیره امامی اوشیما بوده است.

کارشناسان پیامد غرق شدن کشتی برای زیست بوم دریایی را نگران کننده تر از سوختن نفت آن می دانند. غرق شدن کشتی باعث شده است که باقی مانده محموله معیانات آن و نفت سنگین سوخت کشتی، آب های اطراف را آلوده کند.

نفت کشتی کثیف ترین نوع نفت است و زمانی که پخش شود بسیار سمی است، هرچند کمتر احتمال دارد مشتعل شود. میعانات گازی هم برای جانداران دریایی سمی است.

ریک استینر، دانشمند علوم دریایی در آمریکا، می گوید میعانات گازی آسیب زا احتمالا در آب و به دور از چشم ناظرانی که سطح آب را جستجو می کنند وجود دارد. او اضافه می کند که مانند تمام نشت های نفتی بزرگ، زمان یک عنصر حیاتی است، به ویژه که میعانات بسیار سمی و فرار هستند.

استینر می گوید دریای شرقی چین به خاطر زیست بوم دریایی غنی آن شناخته می شود که شامل نهنگ ها، خوک های دریایی، مرغان دریایی و دیگر آبزیان است.

جمع آوری نفت کشتی نسبتا ساده تر است، چرا که حجم آن کمتر است و گران رَوی (ویسکوزیته) آن به گونه ای است که راحت تر از آب جدا می شود، اما حتی حجم اندک آن هم می تواند به زندگی دریایی آسیب بزند.

برآوردها نشان می دهد که نفتکش سانچی هنگام برخورد نزدیک به 1000 تن سوخت داشته است.

مطالب مرتبط
برچسب ها: اطلس خبر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: