چهره ماندگار عرصه واکسن سازی کشور با بیان اینکه ایمن‌ترین واکسن فلج اطفال دنیا در موسسه سرم سازی رازی تولید می‌شود، گفت: ایران تنها کشوری است که از سلول دیپلویید ریه انسان به عنوان بستر سلولی تولید این واکسن استفاده می‌کند.
کد خبر: ۲۶۷۳
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۶        09 March 2016
به گزارش فارس پروفسور عباس شفیعی با اعلام این خبر اظهار داشت: از سال‌ها پیش تاکنون محققان ایرانی با دستیابی به دانش فنی ساخت واکسن فلج اطفال موفق به تولید این واکسن مهم شده و ایران را در ریف 10 کشور تولید کننده واکسن فوق قرار داده‌اند.
  وی گفت: این واکسن با اجرای برنامه واکسیناسیون همگانی توانسته در 16 سال گذشته ویروس خطرناک فلج اطفال را کنترل کند و کشور را از شر این ویروس وحشی نجات دهد.
شفیعی با تاکید بر اینکه به جرات می‌توان گفت ایران ایمن‌ترین واکسن فلج اطفال دنیا را می‌سازد، اظهار داشت: هنوز در خارج از کشور واکسن فلج اطفال بر روی سلول پرایمری کلیه میمون تهیه می‌شود و همین موضوع احتمال آلودگی واکسن را افزایش می‌دهد اما محل کشت واکسن فلج اطفال در موسسه رازی، سلول دیپلویید ریه انسان است که ایمنی بسیار بیشتری نسبت به سلول کلیه حیوان دارد، این شیوه تولید اگرچه گران بوده و هزینه بیشتری دارد اما سلامت مردم بسیار با اهمیت‌تر است.
به گفته مشاور رئیس موسسه رازی، گرچه امکانات کشورهای تولید کننده این واکسن پیشرفته‌تر و مجهزتر از امکانات داخلی است با این حال اما، چون ایران تنها کشوری است که واکسن فلج اطفال را روی سلول دیپلویید ریه انسان به عنوان بستر سلولی تهیه می‌کند، ایمنی واکسن‌های ما به مراتب بیشتر است.
این چهره ماندگار کشور که خود عضو تیم مطالعاتی و تولیدی واکسن فلج اطفال در موسسه رازی بود، اظهار داشت: تولید این واکسن از زمان ایجاد بذر اولیه تا رسیدن به مرحله تولید نهایی بسیار زمان‌بر است و دست کم چهار سال طول می‌کشد.
پروفسور شفیعی واکسن فلج اطفال را پیشانی و نماد موسسه رازی و پیچیده‌ترین واکسنی نام برد که در این موسسه تولید می‌شود و تصریح کرد: به رغم اینکه ایران در منطقه‌ای خطرناک با شیوع بالای این ویروس در همسایه‌های غربی و شرقی خود قرار دارد، اما با توجه به سطح ایمنی بسیار بالای این واکسن، در 16 سال اخیر حتی یک مورد هم از ابتلا به این بیماری در کشورمان گزارش نشده است.
بر اساس این گزارش، فلج اطفال نوعی بیماری حاد ویروسی است که دستگاه گوارش و در بعضی مواقع دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می‌کند و می‌تواند موجب فلج کامل و یا فلج قسمتی از بدن شود.


برچسب ها: واکسن ، فلج اطفال
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: