غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید.
آبگوشت کشک یا آبگوشت دود دار یا دوگوله دود دار، یکی از غذاهای سنتی و اصیل استان اراک و لرستان است. این غذای مقوی از ترکیب گوشت با کشک، حبوبات، پیاز و... تهیه میشود و بسیار خوشمزه و پرخاصیت است. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه آبگوشت کشک همراه ما باشید.
مواد لازم
گوشت دنده گوسفندی: 600 گرم
نخود آبگوشتی: 1 پیمانه
لوبیا سفید یا قرمز: 1 پیمانه
پیاز: 2 عدد
سیر: 5 حبه
سیب زمینی متوسط: 3 عدد
چغندر: 1 عدد
بادمجان: 1 عدد
کشک: 250 گرم
نعناع داغ: 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
چوب دارچین: 1 عدد
آب: 1 لیتر
طرز تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا لوبیا و نخود را به مدت 12 ساعت با آب خیس بدهید و در این فاصله چندبار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. در مرحله بعد پیاز را خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. حبههای سیر را با زردچوبه بکوبید و این ترکیب را همراه با فلفل سیاه روی تکههای گوشت بمالید و بعد گوشت را روی پیازهای خرد شده بچینید. لوبیا و نخود خیس خورده و چوب دارچین را اضافه کنید و آب را روی مواد بریزید. حالا قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا گوشت و حبوبات با حرارت کم بپزد و له شود. بعد از اینکه گوشت کاملا پخت، آن را از قابلمه جدا کنید و کنار بگذارید. حالا سیب زمینیها را به صورت درسته و چغندر خردشده را داخل قابلمه بیندازید و دوباره نیم ساعت زمان بدهید تا سیب زمینی بپزد. در مرحله بعد کشک و نعناع را اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر زمان بدهید تا غذا بجوشد. در این فاصله بادمجانها را سرخ کنید و بعد داخل قابلمه و روی غذا بچینید. ده دقیقه بعد آبگوشت کشک خوشمزه ما آماده سرو است. تکههای گوشت را داخل ظرف سرو بگذارید و آبگوشت و مخلفات آن را روی گوشت بریزید و نوش جان.
نکات مهم
1 ـ کشک کالری بالایی دارد. اگر اضافه وزن دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. از طرف دیگر کشکها درصدی نمک دارند؛ بنابراین در غذاهایی که از کشک استفاده میکنید، حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که کشک خیلی زود فاسد میشود و مسمومیت ناشی از آن هم بسیار شدید است. حتماً از کشکهای بستهبندی شده و پاستوریزه استفاده کنید. البته کشکهای محلی بسیار خوشمزهتر هستند. اگر میخواهید از کشک محلی استفاده کنید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید.
2 ـ حتما حبوبات را از شب قبل خیس بدهید و چندبار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن قبل از پخت گرفته شود.
3 ـ به جای گوشت دنده میتوانید از گوشت چربیدار گوسفندی استفاده کنید.
منبع: فرارو
0 دیدگاه