گاهی اوقات برای افزودن طعم بیشتر، پیاز رنده شده، سیر، و سبزیجات معطر مانند جعفری نیز به آن اضافه میشوند. مواد تشکیلدهنده کتلت را خوب با هم مخلوط کرده و به شکل دایرههای کوچک یا بیضی درمیآورند و سپس در روغن سرخ میکنند تا طلایی و ترد شوند.
کتلتها میتوانند به عنوان غذای اصلی همراه با سالاد، برنج یا به صورت ساندویچ سرو شوند. این غذا به دلیل طعم دلپذیر، تهیه آسان و مواد اولیه در دسترس، در بین خانوادههای ایرانی بسیار محبوب است و معمولاً برای وعدههای نهار یا شام آماده میشود.
مناسب برای: 3 نفر
درجه سختی: آسان
طرز تهیه کتلت ساده (+مواد لازم)
مواد لازم برای پخت کتلت ساده به شرح زیر میباشد:
سیب زمینی: دو عدد متوسط یا یک عدد بزرگ
گوشت چرخ کرده کم چرب: 300 گرم
پیاز متوسط: یک عدد
هویج: یک عدد کوچک
فلفل دلمه: نصف یک عدد
تخم مرغ: یک عدد
آرد سوخاری: دو قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
پاپریکا: یک سوم قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز: یک سوم قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک سوم قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
پودر پیاز: یک قاشق چایخوری
پودر دارچین: یک سوم قاشق چایخوری
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای درست کردن کتلت ساده دو عدد سیب زمینی را میشوییم و پوست میگیریم و با رنده ریز رنده می کنیم. یک عدد پیاز و یک عدد هویج را پوست می گیریم و با رنده ریز رنده می کنیم. ک نصف فلفل دلمه را می شوییم و با رنده ریز رنده می کنیم. جعفری را نیز ریز خرد میکنیم.
گام دوم:
آب سیب زمینی و آب پیاز و آب فلفل دلمه را هفتاد درصد میگیریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم. گوشت چرخ کرده را نیز داخل همان کاسه میریزیم و ادویهها را که شامل یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق چایخوری پودر پیاز و یک سوم قاشق چایخوری پودر دارچین و یک سوم قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز و یک سوم قاشق چایخوری پاپریکا میباشد داخل کاسه می ریزیم و یک عدد تخم مرغ داخل کاسه می ریزیم و دو قاشق سوپخوری جعفری خرد شده و دو قاشق سوپخوری آرد سوخاری میریزیم و فلفل دلمه و هویج رنده شده را نیز میریزیم و مواد را خوب ورز میدهیم.
گام سوم:
روی کاسه سلفون می کشیم و دو ساعت داخل یخچال به مواد استراحت می دهیم.
داخل تابه روغن می ریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود. دستمان را خیس می کنیم و مقداری از کتلت را برمی داریم و داخل دستمان انسجام و فرم می دهیم و داخل روغن داغ قرار می دهیم. بعد از برشته شدن یک طرف کتلت بر میگردانیم و طرف دیگر را نیز خوب سرخ میکنیم.
گام چهارم:
کتلتهای سرخ شده را داخل ظرف مناسبی قرار می دهیم و مقداری جعفری و گوجه گیلاسی سرخ شده را نیز به عنوان دورچین کنار کتلت قرار می دهیم.
کتلت را با نان و برنج سرو می کنیم.
نکات مهم
پیاز و سیب زمینی را حتما با رنده ریز رنده کنید و از میکسر استفاده نکنید.
منبع: فردای تازه
0 دیدگاه