گزارش «پارسینه» از بورس تهران در روز شنبه، ۲۷ دی ماه؛
شاخص کل بورس امروز حدود ۴۳ هزار واحد، معادل ۳.۵ درصد، افت کرد و در ارتفاع یک میلیون و ۱۸۶ هزار واحدی، کار خود را به پایان برد. این پایین‌ترین ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه از ابتدای شروع فاز اصلاحی در مردادماه امسال است.
کد خبر: ۸۶۸۸۱
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۶        16 January 2021
تحریریه پارسینه|محمد مهدی حاتمی:  بورس  تهران امروز یکی از بزرگ‌ترین افت‌های خود در هفته‌های اخیر را تجربه کرد و با اوج گیری نگران کننده حجم عرضه‌ها در بازار، نماگر اصلی بازار سرمایه تراز حمایتی مهم یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را از دست داد. با این همه، تحلیل‌های تکنیکال و نیز برآورد‌های بنیادی، از نزول بیشتر بورس حمایت نمی‌کنند و به نظر نمی‌رسد به غیر از احتمال خروج پول حقیقی به نفع سپرده‌های بانکی، بازار سرمایه در آینده‌ای نزدیک، رقیب دیگری داشته باشد.

شاخص کل بورس امروز حدود ۴۳ هزار واحد، معادل ۳.۵ درصد، افت کرد و در ارتفاع یک میلیون و ۱۸۶ هزار واحدی، کار خود را به پایان برد. این پایین‌ترین ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه از ابتدای شروع فاز اصلاحی در مردادماه امسال است. شاخص کل هم وزن نیز در جریان معاملات امروز، ۲.۲۷ درصد افت کرد. به این ترتیب، واضح است که فشار عرضه بسیار شدید بوده و (بر خلاف الگوی عمده در هفته‌های اخیر) صرفاً به نماد‌های بزرگ بازار هم اختصاص ندارد.

امروز در بورس حدود ۷ هزار میلیارد تومان سهام دست به دست شد و در فرابورس نیز حدود ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سهام معامله شد. به این ترتیب، مجموع ارزش معاملات در بازار، در جریان معاملات امروز به حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید که بسیار پایین‌تر از میانگین میان مدت در هفته‌های اخیر بوده است. بر این اساس، مجموع ارزش معاملات نیز امروز به یک کف کم سابقه در هفته‌های اخیر رسید. یکی از دلایل این کاهش در مجموع ارزش معاملات، می‌تواند قفل شدن داد و ستد‌ها در صفوف فروش بوده باشد، چرا که به نظر می‌رسد توان تقاضا بسیار پایین‌تر از توان عرضه بوده است.

بیشترین تاثیر مثبت بر عملکرد شاخص کل امروز به نماد‌های «وخارزم»، «دارو» و «خموتور» بر می‌گشت و در مقابل، نماد‌های «فارس»، «فملی» و «فولاد» بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد شاخص کل بر جای گذاشتند. بیشترین ارزش معامله نیز امروز به نماد‌های «خودرو»، «شستا» و «خساپا» اختصاص پیدا کرد. از آن سو، امروز نماد‌های «بترانس»، «خگستر» و «وتجارت» بیشترین حجم عرضه را شاهد بودند و در مقابل، نماد‌های «پارند»، «خموتور» و «ولصنم» بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادند. بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقیقی به حقوقی نیز امروز به نماد‌های «خودرو»، «وتجارت» و «خساپا» اختصاص پیدا کرد و از آن سو، بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقوقی به حقیقی نیز به نماد‌های «کمند»، «امین یکم» و «یاقوت» اختصاص داشت.
 


بازار دوباره «خرسی» می‌شود؟


با از دست رفتن کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی به عنوان یک کف حمایتی قدرتمند، حالا بسیاری از معامله گران و تحلیل گران نگران این موضوع هستند که با اوج گیری رفتار‌های هیجانی در بورس، روند عرضه همچنان ادامه داشته باشد و چه بسا بازار وارد فاز به اصطلاح «خرسی» شود.

این، اما در حالی است که گزارش‌های میان دوره‌ای در حال ارسال به کدال هستند و بسیاری از شرکت‌ها از رشد قابل توجه سودآور خود خبر داده اند. روند قیمتی در کامودیتی‌ها در سطح جهانی هم مثبت بوده و خوش بینی‌ها نسبت به عملکرد اقتصاد جهانی، با توجه به روی کار آمدن دولتی عقلایی‌تر در آمریکا و نیز شروع واکسیناسیون در کشور‌های مختلف نیز افزایش پیدا کرده است.
از آن سو، وعده جو بایدن، رییس جمهور جدید آمریکا مبنی بر عرضه بزرگ‌ترین محرک بودجه‌ای در تاریخ اقتصاد جهانی، هم می‌تواند نشانه‌ای از پایان فصل سرد در اقتصاد‌های دنیا باشد. بر این اساس، بایدن اعلام کرده که بسته محرکی به ارزش حدود ۲ تریلیون دلار به زودی رونمایی خواهد شد.

اما در این شرایط، چرا بورس تهران به این وضع افتاده است؟ به نظر می‌رسد نگرانی‌ها در مورد کاهش احتمالی نرخ دلار، می‌تواند توضیحی برای رفتار کنونی معامله گران باشد. با این همه، واقعیت‌های اقتصادی کشور و وضعیت احتمالی روابط میان ایران و آمریکا در میان مدت، از سناریوی کاهش نرخ دلار حمایت نمی‌کنند و اگر ورود نقدینگی به سپرده‌های بانکی در ماه‌های آینده را نادیده بگیریم، به نظر می‌رسد بازار سرمایه همچنان امن‌ترین و پربازده‌ترین بازار برای سرمایه گذاری در ماه‌های آینده خواهد بود.
برچسب ها: اطلس خبر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: