سفرای ایران در انگلیس، فرانسه و آلمان احضار شدند؛
بریتانیا، آلمان و فرانسه، در اقدامی هماهنگ سفرای ایران در لندن، پاریس و برلین را در اعتراض به بازداشت شهروندان این کشورها و «نحوه رفتار با زندانیان سیاسی»احضار کرده‌اند.
کد خبر: ۸۱۲۶۲
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۹        24 September 2020

بریتانیا، فرانسه و آلمان در اقدامی هماهنگ برای اعتراض به بازداشت دوتابعیتی‌ها، نقض حقوق بشر و حقوق زندانیان سیاسی و سرکوب اعتراض‌ها، سفرای جمهوری اسلامی ایران در پایتخت‌های اروپایی را فراخواندند. این در شرایطی است که محمدجواد ظریف، بار دیگر پیشنهاد مبادله زندانیان را بی‌پرده و بدون تعارف روی میز گذاشته است.

یک روز پس از اینکه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی از مبادله زندانیان سخن گفت، لندن، برلین و پاریس، «سیاست بازداشت‌های خودسرانه را عامل تضعیف جایگاه بین‌المللی ایران» توصیف کردند.

آلمان نیز پیش‌تر سفر برنامه‌ریزی شده ظریف به این کشور را در نتیجه اعدام نوید افکاری، کشتی‌گیر ایرانی لغو کرده بود.

روزنامه گاردین چهارشنبه دوم مهر ماه نوشته است که حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن، به وزارت خارجه بریتانیا احضار شده است.

این روزنامه می‌گوید، نسخه‌ای از نامه حمید بعیدی‌نژاد را رویت کرده است که در آن نوشته شده که رویکرد ایران در «بازداشت‌های خودسرانه» به طور «جدی» به جایگاه بین‌المللی این کشور لطمه می‌زند.

طبق این گزارش، بهرام قاسمی، سفیر ایران در فرانسه و محمود فرازنده، سفیر ایران در برلین، نیز احضار شده و نامه‌های مشابهی دریافت کرده‌اند.

گاردین می‌گوید، این نخستین اقدام هماهنگ سه کشور اروپایی حاضر در توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام، در اعتراضات به نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی است.
 
این نخستین بار است که در چهار دهه اخیر، قدرتمندترین کشور‌های اروپایی به طور هماهنگ در برابر استفاده از زندانیان به عنوان یک ابزار سیاسی، موضع‌گیری می‌کنند.
 
بریتانیا، فرانسه و آلمان در حال حاضر طرفین توافق هسته‌ای هستند که همواره بر پایبندی به آن تاکید دارند.
 
در نامه‌ای که به حمید بعیدی‌نژاد، سفیر جمهوری اسلامی در لندن ارایه شده و نسخه‌ای از آن را روزنامه گاردین مشاهده کرده است، بریتانیا از نقض حقوق بشر و حقوق زندانیان در ایران ابراز نگرانی کرده است. فرانسه نیز خواستار آزادی فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی است.

این در حالی است که اعتراض اروپا تنها به زندانیان دوتابعیتی محدود نیست و مجموعه زندانیان سیاسی داخل ایران، از نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر تا نوید افکاری که اخیرا قصاص شده را شامل می‌شود. بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه خود به اهمیت آزادی بیان و عقیده اشاره کرده و تاکید کرده‌اند که واکنش حکومت ایران به اعتراض‌ها اغلب خشن و کشنده بوده است.

این بیانیه همچنین به اهمیت آزادی رسانه‌های مستقل اشاره می‌کند.
برچسب ها: اطلس خبر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: