نیویورک تایمز بررسی کرد؛
انفجار شرق تهران در آخر هفته گذشته موجب شد تا بار دیگر مسئله خرابکاری و حمله سایبری خارجی از طرفی برخی مطرح شود. نیویورک تایمز در گفتگو با مقامات آمریکایی و اسرائیلی و کارشناسان نظامی این مسئله را رد کرده است.
کد خبر: ۷۶۵۳۵
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶        30 June 2020

آیا خرابکاری و حمله سایبری عامل انفجار شرق تهران بود؟
 
 انفجار بامداد جمعه در شرق تهران که در نزدیکی کارخانه‌های صنایع دفاعی پارچین رخ داد، موجب شد تا برخی از احتمال حمله سایبری یا دست داشتن عوامل خارجی در این رابطه سخن بگویند.

روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به این که توجه به تئوری‌های توطئه از مشغولیت‌های ملی در ایران است، به این نکته می‌پردازد که همزمان با انفجار تهران، خبر‌هایی هم درباره قطع برق در شیراز منتشر شد، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که این حوادث به هم مرتبط باشند.

مقامات ایران دلیل رسمی این حادثه را انفجار یک مخزن گاز در منطقه عمومی پارچین اعلام کردند.

فابین هینز، کارشناس مسائل نظامی ایران در «مرکز مطالعات منع اشاعه هسته‌ای جیمز مارتین» به نیویورک تایمز گفت: «به نظر می‌رسد که نوعی منبع گاز یا مایع منفجر شده است. احتمالا گاز صنعتی که برای تولید موشک نیاز است.»

البته در تصاویر چیزی مشخص نیست و ساختمان‌های اصلی در مرکز تولید موشک هم آسیب ندیده اند.

برنامه موشکی ایران از مدت‌ها پیش هدف فعالیت‌های جاسوسی اسرائیل بوده است و هرگاه حادثه‌ای رخ داده است، برخی موضوع خرابکاری را هم مطرح کرده اند.

اما این بار به گفته نیویورک تایمز مسئله کاملا متفاوت است. هر دو سرویس اسرائیلی فعال در عملیات‌های خارجی، یعنی موساد و واحد اطلاعات ارتش اسرائیل، اعلام کرده اند که در حال تحقیق بر روی این حادثه اند و هنوز درباره این که ناشی از اتفاق بوده یا خرابکاری به جمع بندی نهایی نرسیده اند. البته چندین مقام اسرائیلی تاکید کرده اند که این رژیم دخالتی در انفجار شرق تهران نداشته است.

مقامات آمریکایی هم می‌گویند درباره این که نوعی خرابکاری صورت گرفته باشد تردید دارند. آمریکا و اسرائیل معمولا در مورد عملیات‌های سری این چنینی هماهنگ عمل می‌کنند، همانند آنچه یک دهه پیش در مورد حمله سایبری به تاسیسات هسته‌ای نطنز رخ داد.

رونن سولومون، نویسنده بلاگ اطلاعاتی «اینتلی تایمز» هم به این موضوع اشاره دارد که انفجار مذکور «خسارت اندکی» به همراه داشته است، هرچند تاسیسات گسترده‌ای در آنجا وجود دارد که به عنوان بخشی از «گروه صنعتی شهید همت» تحت تحریم‌ اقتصادی آمریکا است.

برخی دیگر از تحلیلگران هم می‌گویند اگر این انفجار یک خرابکاری بوده، به شکلی محتاطانه طراحی شده تا آسیب‌های اندک آن موجب تحریک ایران به انتقام گیری نشود.
برچسب ها: اطلس خبر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: