رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خبر داد:
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: پس از بررسی و آزمایشات پلیس مبارزه با مواد مخدر مشخص شد که قرص‌های موجود در کیک‌های خوراکی ماده مخدر نبوده و قرص «هیوسین» بوده است.
کد خبر: ۶۷۲۵۴
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۲        14 December 2019

به گزارش پارسینه، سردار مسعود زاهدیان اظهار داشت: پس از بررسی و آزمایشات پلیس مبارزه با مواد مخدر مشخص شد که این قرص‌ها ماده مخدر نبوده و قرص «هیوسین» بوده است.

وی با بیان اینکه قرص‌های موجود در کیک‌های خوراکی در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و آذربایجان غربی مشاهده شده، ادامه داد: انبار مربوط به این فعالیت در سیستان و بلوچستان مورد بازرسی قرار گرفت و هیچ گونه مورد مشکوکی مشاهده نشد، البته در کرمان و هرمزگان مواردی دیده شده که در حال بررسی است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: اینکه این کار با چه هدفی انجام شده در حال بررسی است و قطعا نتایج آن اعلام خواهد شد و پلیس تمام تلاش خود را در این راستا به کار گرفته است.

سردار زاهدیان گفت: شرکت‌هایی که این کیک‌ها را تولید می‌کنند دارای پروانه فعالیت از وزارت بهداشت هستند و بطور قطع جاسازی این قرص‌ها خارج از شبکه‌های تولید و توزیع انجام شده است.

وی به خانواده‌ها توصیه کرد: حتما تغذیه فرزندان خود را از منابع مورد تایید تهیه کنند و با توجه به اینکه اطلاعات دقیقی از میزان توزیع این کیک‌ها نداریم، خانواده‌ها اگر با موارد مشکوک مواجه شدند، حتما به پلیس گزارش دهند.

اواخر هفته گذشته تصاویری در فضای مجازی مبنی بر وجود قرص و کپسول در کیک و برخی فرآورده‌های غذایی منتشر شد.

مدیرکل نظارت برفرآورده‌های غذایی وزارت بهداشت در مورد مشاهده قرص و کپسول در تعدادی از بسته‌های فرآورده‌های غذایی افزود: این موضوع در برخی مناطق جنوبی کشور دیده شده و بررسی‌های همکاران ما نشان می‌دهد موضوع به هیچ‌وجه به سطح تولید و پخش کلان مرتبط نبوده و موارد احتمالی به صورت مشکوکی در سطح عرضه، مشاهده یا گزارش شده است که به نظر می‌رسد موضوعی فراتر از حوزه سلامت بوده و حتی می‌تواند ابعاد انتظامی، سیاسی و امنیتی داشته باشد.

کیانوش جهانپور ادامه داد: نحوه جا گذاری اجسام خارجی در مواردی که گزارش شده آن‌هم در تعدادی از محصولات منسوب به بیش از ۱۲ شرکت مختلف، در نواحی خاصی از نوار ساحلی جنوب کشور، ارتباطی به خطوط تولید و کارخانجات صنایع غذایی نداشته و به احتمال قوی افرادی با انگیزه‌های خاص در سطح عرضه مداخلاتی داشته و اولین اقدام در این زمینه رهگیری مسیر پخش این موارد هست که می‌تواند عامل یا عاملان را مشخص کند.

وی گفت: جاسازی قرص و کپسول در برخی کیک‌های برند ایرانی به صورت عمدی و پس از کارخانه انجام شده و احتمالا یک اقدام برای تشویش اذهان عمومی بوده است.

محمد حسین عزیزی نیز عصر پنجشنبه افزود: مواردی که گزارش شده شامل جاسازی قرص و کپسول‌های مختلف از جمله آنتی بیوتیک بوده که در داخل کیک‌های چند برند معروف جاسازی شده است.

وی ادامه داد: بیشتر موارد در استان‌های جنوبی از جمله سیستان و بلوچستان و هرمزگان بوده و به نظر می‌رسد اقدامی عمدی بوده است، چون پاکت‌های کیک‌ها باز شده و بعد قرص یا کپسول‌ها در کیک‌ها جاسازی شده است.

در همین حال رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کرمان از مسمومیت هفت کودک در استان کرمان به دلیل مصرف کیک و کلوچه حاوی نوعی قرص خبر داد.

سید محمد صابری عصر پنجشنبه افزود: سه کودک مسموم شده در شهرستان بافت و چهار کودک در شهر کرمان به بیمارستان افضلی پور بعد از مصرف کیک حاوی قرص به مراکز درمانی مراجعه کردند.

وی اظهار داشت: موارد مسموم شده در استان کرمان را کودکان تشکیل می‌دهند و این افراد بیشتر با خواب آلودگی و مسمومیت خفیف به مراکز درمانی مراجعه کرده اند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کرمان تصریح کرد: موارد مسموم شده با کیک حاوی قرص بعد از انجام اقدامات درمانی سرپایی با حال عمومی مساعد از بیمارستان ترخیص شدند.

وی تاکید کرد: کیک و کلوچه‌هایی که توسط والدین کودکان به مراکز درمانی آورده شده با برند‌های مختلف و باز بوده و نمی‌توان در این مورد نظر داد.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (شنبه) در حاشیه مراسم هفته پژوهش در سازمان بیمه سلامت گفت: منشا کیک‌های حاوی قرص تا حدی مشخص شده و پیگیری‌ها ادامه دارد و در یکی از کشور‌های همسایه نیز این مورد دیده شده است.

ایرج حریرچی افزود: در مورد این کیک‌ها مشخص شده که در هیچ کارخانه یا شرکت توزیع کیک این اتفاق رخ نداده و امکان ندارد در فرایند پخت کیک در حرارت بالا قرص‌ها سالم بماند.

وی گفت: این موضوع امروز در جلسه‌ای که در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود، بررسی و نتیجه بررسی‌ها به مردم اعلام خواهد شد.

حریرچی گفت: منشا این کیک‌ها تا حدی مشخص شده و پیگیری‌ها ادامه دارد.

وی گفت: قرص‌هایی که در این کیک‌ها گذاشته شده از انواع دارو‌های مختلف بوده، اما قرص برنج یا مخدر نبوده است.

برچسب ها: اطلس خبر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: