با پیروزی قاطع مقابل جرمی هانت؛
وزیر خارجه سابق و چهره جنجالی هوادار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به عنوان رهبر تازه حزب محافظه کار هدایت دولت را در دست خواهد گرفت.
کد خبر: ۶۰۷۸۵
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۰        23 July 2019

«بوریس جانسون» نخست وزیر بعدی انگلیس شد
 

اطلس‌خبر به نقل از پارسینه:

به نقل از «بی بی سی»، اعضای حزب حاکم محافظه‌کار بریتانیا بوریس جانسون، وزیر خارجه سابق را با اکثریت قاطع آراء به رهبری حزب و جانشینی ترزا می، نخست وزیر، انتخاب کردند.

انتظار می‌رود فردا، چهارشنبه، ٢٤ ژوئیه/٢ مرداد با کناره گیری رسمی ترزا می‌ از مقام نخست وزیری، ملکه بریتانیا بوریس جانسون را به این سمت منصوب کند. لحظاتی پس از اعلام نتیجه رای‌گیری، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در توییتر خود این انتخاب را تبریک گفت و افزود: «او عالی خواهد بود.» آقای ترامپ همواره نظر مساعدی نسبت به بوریس جانسون داشته است.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران هم در توییتر خود انتخاب بوریس جانسون، همتای سابق خود را تبریک گفت.

در انتخابات رهبری حزب، بوریس جانسون بیش از ٩٢ هزار رای به دست آورد در حالیکه تعداد آراء جرمی هانت، وزیر خارجه دولت ترزا می و رقیب او، کمتر از ٤٧ هزار رای بوده است.

با اعلام نتیجه رای‌گیری، بوریس جانسون در سخنان کوتاهی از ترزا می «به خاطر خدمات خارق العاده به کشور» ستایش به عمل آورد و گفت که خدمت در سمت وزیر خارجه در کابینه خانم می برای او مایه افتخار بوده است. او از اعضای حزب به خاطر رای به خود تشکر کرد و اضافه کرد: «تردیدی نیست که هستند کسانی که عاقلانه بودن رای شما را به پرسش خواهند گرفت، اما باید بگویم که هیچ فرد و هیچ حزبی خردورزی را در انحصار خود ندارد.»

او در عین حال گفت، «مانند غولی خفته، ما ریسمان‌های تردید نسبت به خود و منفی‌بافی را قطع خواهیم کرد و برای این منظور، آموزش و پرورش بهتر، زیرساخت‌های بهتر، پلیس بیشتر، ارتباط بهتر اینترنتی در هر خانه را ایجاد خواهیم کرد. ما این کشور حیرت‌آور را متحد کرده و به پیش خواهیم برد.»

پیش از اعلام نتیجه رای‌گیری هم انتظار می‌رفت بوریس جانسون، وزیر امور خارجه قبلی از رقیب دیگر خود، جرمی هانت برای تصدی مقام نخست‌وزیری براساس نظر سنجی‌ها جلوتر باشد و به جانشینی ترزا می‌برسد.

اعضای حزب محافظه‌کار بریتانیا که در انتخابات برای برگزیدن رهبرشان (و نخست‌وزیر بعدی بریتانیا) شرکت کردند، حدود ۱۶۰ هزار نفر بودند که برگه‌های رای پیشتر برای این گروه ارسال شده بود. آن‌ها تا روز ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیرماه) فرصت داشتند تا به یکی از دو نامزد نهایی (بوریس جانسون و جرمی هانت) رای بدهند.

نخست‌وزیر جدید با بحران مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مواجه خواهد بود.

آقای جانسون گفته است که تا پایان اکتبر، بریتانیا را با توافق یا بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج کند.

فیلیپ هموند، وزیر خزانه داری، که مخالف خروج بدون توافق است گفته است که در صورت نخست‌وزیری آقای جانسون از سمت خود استعفا می‌دهد.
 

موضع جانسون در قبال ایران

در چند هفته اخیر دو نامزد نهایی درباره موضوعات مختلف مواضعشان را اعلام کردند تا رای‌دهندگان بر اساس این مواضع و سیاست‌ها، رهبر بعدی را انتخاب کنند. نظرسنجی‌ها نشان داد که در این انتخابات، مهم‌ترین موضوع برای رای‌دهندگان، برگزیت است. اما بهرحال هر دو نامزد در مصاحبه‌ها و مناظره‌های مختلف درباره موضوعات دیگر - از جمله سیاست خارجی کشورشان در قبال ایران - اظهار نظرکردند.

آقای جانسون پیشتر در سخنانی در خصوص ایران گفته بود که «من نمی‌خواهم مردم فکر کنند که من در قبال ایران مواضع نرمی دارم. ما در حال حاضر شرایط سختی داریم و من قطعا آماده‌ام که اگر ایران توافق هسته‌ای را نقض کرد، به آن مسیر (تحریم) بروم. پیام من به ایران این است که این دیوانگی را متوقف کند و اقدام بیشتری که مخالف برجام است انجام ندهد و سلاح هسته‌ای نسازد.»

آقای هانت نیز در تازه‌ترین سخنان خود (دوشنبه ۳۱ تیر) درباره ایران در پارلمان گفت که بریتانیا به دنبال رویارویی با ایران نیست اما برای تامین «آزادی کشتیرانی» در خلیج فارس باید حضور خود را افزایش دهد. آقای هانت که بعد از حضور در جلسه کبرای دولت، در پارلمان بریتانیا صحبت می‌کرد گفت ایران باید بداند که بریتانیا در مورد آزادی کشتیرانی به هیچ وجه کوتاه نخواهد آمد.

برچسب ها: اطلس خبر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: