بخشنامه‌ای که همه محکومان مهریه را مشمول می‌شود؛
رئیس دادگستری کل استان تهران از ابلاغ بخشنامه جدیدی از سوی رئیس قوه قضاییه خبر داد که براساس آن، همه کسانی که قبلا برای مهریه محکوم شده اند و اقساط مهریه آنها تقسیط شده در صورتی که دادخواست تبدیل بدهند خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.
کد خبر: ۴۶۸۸۶
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۱        15 October 2018

اطلس خبر به نقل از پارسینه:

  غلامحسین اسماعیلی روز دوشنبه در دومین نشست شورای مدیران دادگستری استان تهران گفت: بخشنامه جدیدی از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ شده که براساس آن، همه کسانی که قبلا برای مهریه محکوم شده اند و اقساط مهریه آن‌ها تقسیط شده در صورتی که دادخواست تبدیل بدهند خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.

وی افزود: اگر ۲۰ درصد زندانیان مهریه در تهران باشند یک مساله عادی است، ولی ۱۰ درصد زندانیان مهریه در تهران هستند.

اسماعیلی اظهارداشت: مقایسه آمار زندانیان استان تهران با زندانیان کل کشور نشان می‌دهد که تهران وضعیت مناسبی نسبت به کل کشور دارد.

پیش از این، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی درخصوص نامه‌نگاری‌های صورت گرفته میان آیت‌الله مکارم شیرازی و رئیس قوه قضاییه درخصوص مهریه تصریح کرده بود: پاسخ به این بخش فنی دارد و ریاست قوه قضائیه به بخشی از آن‌ها جواب داد. قانون روشن است. بحثی که قوه قضائیه دنبالش بود و در مجلس هم بخشنامه شد، این بود در مورد کسانی که محکومیت مالی می‌شوند اگر مشخص شود فرد متمول است و نمی‌دهد، بازداشت می‌شود، اما اگر مشخص شود که فرد توانایی مالی ندارد، زندانی نمی‌شود.

وی افزوده بود: ریاست قوه قضائیه نسبت به این موضوع حرف داشت. کسانی که تکمن مالی دارند و نمی‌پردازند بحث‌شان جداست، اما کسانی که تکمن مالی ندارند، نباید به زندان بروند. قبلا افرادی محکوم شدند که بخشی از آن احصا شده، فرد می‌گوید ندارد و براساس درآمدی که دارد، می‌خواهد بازپرداخت را تقسیط کنند و او ماهی یک سکه را می‌دهد، اما با افزایش قیمت سکه، اگر درآمد قبلی را داشته باشد، نمی‌توانند یک سکه را هم بدهند، اما بخشنامه‌ای آمد مبنی بر اینکه کسانی که قبلا تقسیط به یک سکه بودند و نمی‌توانند پرداخت کنند، تعدیل کنند. فرد می‌گوید من هر سه ماه می‌توانم سکه بدهم، اما نمی‌تواند بگوید هر ماه نیم سکه یا ربع می‌دهد چرا، چون قیمت دو نیم سکه از یک سکه بیشتر است.

اژه‌ای اضافه کرده بود: در حال حاضر با مسئولان دادگستری‌ها برای تعدیل بازه‌های زمانی پرداخت مهریه صحبت شده است. بازه‌های زمانی پرداخت سکه هم به موضوع احراز تمکن مالی برمی‌گردد.

چند روز قبل نیز آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در نامه ای به آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه در خصوص مهریه تاکید کرده است: بیانات جنابعالی را درباره مسائلی که اینجانب مطرح کرده بودم، خواندم. متاسفانه قانع کننده نبود و شاید توضیحات من برای آن چند مساله کافی نبوده است.

در این نامه آمده است: پیشنهاد می‌کنم همان‌طور که خود شما هم اشاره کرده‌اید دادستان کل کشور و دو نفر از قضات عالی‌رتبه که سوابق حوزوی داشته باشند تشریف بیاورند تا آن چهار مساله مهم درباره مهریه در محیط عالمانه و دور از عصبانیت حل و فصل شود و چنانچه آن چهار مساله روشن شد، ان شاء الله به کار بسته شود و اگر بعضی از قوانین موجود با متون اسلامی سازگار نبود از طریق مجلس شورای اسلامی اصلاح شود.

این مرجع تقلید دراین نامه تصریح کرده است: اینجانب برای قوه قضائیه و برای شخص جنابعالی قائل به احترام بوده و هستم و تضعیف این قوه را کار خلافی می‌شمرم. هدف اینجانب روشن ساختن قوانین مترقی اسلام و کمک به جمعی از گرفتاران مهریه است. لطفا دستور دهید لیست کامل زندانیان مهریه را با ذکر سن و سال، همراه بیاورند.

آیت الله مکارم شیرازی ابراز امیدواری کرده است: بتوانیم از این طریق کمکی به حل مشکلات جوانان که گرفتار مساله مهریه هستند و در زندان‌ها به سر می‌برند بنماییم.

رئیس قوه قضاییه هفته گذشته در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به اظهارات اخیر برخی از بزرگان حوزه پیرامون «زندانی کردن مردان بابت مهریه از سوی دستگاه قضایی»، بخشی از این اظهارات را ناشی از عدم اطلاع کافی دانسته بود.

آیت الله مکارم شیرازی ۱۱ مهرماه سالجاری در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم بیان کرده بود: درحال حاضر عده‌ای از جوانان بی گناه به واسطه مسئله مهریه در زندان به سر می‌برند که اشکالاتی در این موضوع وجود دارد.

وی با ارائه چهار اشکال دراین زمینه گفته بود: امیدواریم مسئولان دستگاه قضا با حوزویان نشسته و مشکلات موجود را مرتفع ساخته تا مردم سرگردان نباشند.

برچسب ها: اطلس خبر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: