سنگین ترین درگیری نظامی میان دو کشور از زمان برقراری آتش بس در سال ۱۹۹۴
نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ بر روی یکدیگر آتش گشودند. این سنگین ترین درگیری نظامی میان دو کشور از زمان برقراری آتش بس در سال ۱۹۹۴ میلادی است. در پی انتشار گزارش‌هایی از درگیری «شدید» میان نیروهای آذربایجان و ارمنستان، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه روز شنبه از قول ولادیمیر پوتین خواست که این درگیری‌ها بلافاصله متوقف شود.
کد خبر: ۴۱۶۴
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۴        02 April 2016
تحریریه اطلس خبر - نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ بر روی یکدیگر آتش گشودند. این سنگین ترین درگیری نظامی میان دو کشور از زمان برقراری آتش بس در سال ۱۹۹۴ میلادی است.دولت ارمنستان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که ارتش آذربایجان جمعه شب با تانک، بالگرد و توپخانه حمله وسیعی را در منطقه قره باغ آغاز کرده، در این بیانیه تاکید شده است که نظامیان ارمنستان یک فروند بالگرد آذربایجان را سرنگون کرده اند.

آتش سنگین  آذربایجان و ارمنستان
Photo Via Middle East news

به ادعای ارمنستان یک کودک ۱۲ ساله در این حملات کشته شده است.در مقابل دولت آذربایجان با رد این ادعا اعلام کرد که نیروهای این کشور تنها به حملات توپخانه ای و راکتی ارمنستان پاسخ داده اند و هیچ بالگردی نیز ساقط نشده است.درگیری قره باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد. با اینکه آتش بس شکننده سال ۱۹۹۴ بارها نقض شده، اما درگیری اخیر شدیدترین برخورد نظامی دو کشور از آن زمان تا کنون است.

Photos By Yahoo News /Al Jazeera /getty images

 پوتین خواستار «توقف فوری» درگیری نظامی در قره‌باغ شد

 در پی انتشار گزارش‌هایی از درگیری «شدید» میان نیروهای آذربایجان و ارمنستان، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه روز شنبه از قول ولادیمیر پوتین خواست که این درگیری‌ها بلافاصله متوقف شود.
به گزارش شبکه خبری اطلس یه نقل از خبرگزاری فرانسه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در مسکو، روز شنبه، ۱۴ فروردین‌ماه، خبر داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، «آتش‌بس فوری» در ناگورنو‌ـ‌قره‌باغ و «خویشتن‌داری طرفین» را خواستار شده است.در حالی که گزارش‌ها از تشدید درگیری نظامی در مرز آذربایجان و ارمنستان در شب گذشته و شلیک توپخانه و خمپاره در این نقطه حکایت دارد، طرف آذری روز شنبه از مرگ «عده زیادی» از نظامی‌های ارمنستان خبر داد.

آتش سنگین  آذربایجان و ارمنستان
Photo by BBC Via AFP
در همین حال وزارت دفاع دو کشور آذربایجان و ارمنستان در بیانیه‌هایی هر یک طرف مقابل را به برانگیختن تنش در منطقه ناگورنو‌ـ‌قره‌باغ متهم کرده‌اند.خبرگزاری آسوشیتدپرس روز شنبه به نقل از سخنگوی ارتش ارمنستان منطقه درگیری بین دو کشور را در طول خط مرزی توصیف کرد که منطقه ناگورنو‌ـ‌قره‌باغ را از آذربایجان جدا می‌کند.

منطقه ناگورنو‌ـ‌قره‌باغ از سال ۱۹۹۴ تحت کنترل نیروهای ارمنی و ارتش ارمنستان بوده است.بیانیه وزارت دفاع آذربایجان که روز شنبه، ۱۴ فروردین‌ماه، منتشر شد می‌گوید که ارتش ارمنستان با استفاده از خمپاره و سلاح‌های سنگین در طول ۲۴ ساعت گذشته «۱۲۷ بار» در طول مرز آتش گشوده است.از سوی دیگر، ارمنستان مدعی است که ارتش آذربایجان با استفاده از تانک و خودروهای زرهی به خاک این کشور تجاوز کرده است.

ساعتی پیش از اظهار نظر سخنگوی کرملین، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که در حال بررسی گزارش‌ها از درگیری‌های مرزی میان دو کشور است.به گزارش خبرگزاری «آرمن پرس»، وزارت دفاع ارمنستان روز شنبه «تصمیم غیرمسئولانه و متجاوزانه آذربایجان را شدیدا محکوم و اعلام کرده است که ادامه عملیات نظامی می‌تواند عواقب غیرمنتظره‌ای برای آذربایجان داشته باشد».

ساعتی پیش رسانه‌های ارمنی گزارش دادند که یک هلی‌کوپتر نظامی آذربایجان نیز در جریان این درگیری‌ها ساقط شده است.با این حال وزارت دفاع آذربایجان در گفت‌وگو با خبرگزاری ترند گزارش‌ها از سقوط هلی‌کوپتر آذربایجانی در مرز دو کشور را رد کرد.

همین خبرگزاری به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان ارتش ارمنستان را متهم می‌کند که «تسهیلات غیرنظامی» آذربایجان را «بمباران» کرده است.طبق گزارش وزارت دفاع آذربایجان، یک شهروند این کشور در اثر حملات نیروهای نظامی ارمنستان کشته شده و یک نفر دیگر زخمی شده است.


آخرین بروز رسانی : پانزدهم فروردین - 10:20AM


 رییس‌جمهوری ارمنستان در حالی از کشته شدن ۱۸ سرباز کشورش در جریان درگیری‌های اخیر در منطقه ناگورنو-قره‌باغ خبر داد که باکو اعلام کرد، ۱۲ سرباز آذربایجانی در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرژ سارکیسیان، رییس‌جمهوری ارمنستان اعلام کرد، ۱۸ سرباز این کشور در جریان درگیری‌ها در منطقه ناگورنو- قره‌باغ کشته شده و ۳۵ تن دیگر زخمی شدند.

وی درگیری‌های اخیر را شدیدترین درگیری‌ها از زمان برقراری آتش‌بس در این منطقه در سال ۱۹۹۴ قلمداد کرد.

رییس‌جمهوری ارمنستان افزود: با عملکرد به موقع نیروهای ارتش توانستیم نه تنها اوضاع را تحت کنترل درآوریم بلکه آسیب قابل توجهی به دشمن وارد سازیم.

در همین حال، سخنگوی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در گفت‌وگو با خبرگزاری نووستی اعلام کرد که ۱۲ سرباز کشورش در جریان درگیری‌های اخیر جان خود را از دست دادند. پیش از این الهام علی‌اف، رییس‌جمهوری آذربایجان نیز این آمار را تایید کرده بود.

علی‌اف در آخرین اظهارات خود گفته که به دنبال راهکاری برای حل مسالمت‌آمیز درگیری‌های اخیر است.

ادعای باکو درباره کشته شدن بیش از ۱۰۰ سرباز ارمنستان

خبرگزاری رویترز گزارش داد، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای مدعی شده در جریان درگیری‌های اخیر بیش از ۱۰۰ سرباز ارمنستان کشته و شش تانک این کشور نیز منهدم شده است؛ ادعایی که دولت ارمنستان آن را رد کرده است.

پس از رد این ادعا از سوی ایروان، سخنگوی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان به شبکه خبری ترند گفت، مقام‌های ارمنستان برای پنهان کردن آمار تلفات خود دست به هر نوع دروغ‌پردازی می‌زنند.

پیش از این اخباری هم از سرنگون شدن یک بالگرد جمهوری آذربایجان توسط نیروهای ارمنستان منتشر شد و البته باکو این موضوع را تایید کرد.

درگیری میان دو کشور از زمانی که ناگورنو-قره‌باغ از جمهوری آذربایجان جدا شد، در سال ۱۹۸۸ آغاز شده است و این دو کشور مدعی مالکیت این منطقه هستند.

واکنش‌ها

حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص درگیری‌های اخیر در منطقه قره باغ گفت: درحالی که منطقه شاهد اقدامات ویرانگر گروه‌های افراطی بوده و نیازمند آرامش و استقرار است، دریافت اخبار نگران‌کننده از تشدید درگیری‌ها در منطقه قره‌باغ میان آذربایجان و ارمنستان موجب نگرانی شدید جمهوری اسلامی ایران است.

رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم نسبت به درگیری‌های اخیر میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه ناگورنو- قره‌باغ ابراز نگرانی کرد.

عصمت یلماز، وزیر دفاع ترکیه نیز گفته که کشورش در جریان درگیری‌هایی که میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه ناگورنو-قره‌باغ رخ داده، از باکو حمایت می‌کند.

از سوی دیگر، رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه نیز در تماسی تلفنی با الهام‌ علی‌اف، در خصوص کشته شدن سربازان جمهوری آذربایجان در درگیری‌های اخیر، با رییس‌جمهوری این کشور ابراز همدردی کرد. رییس‌جمهوری ترکیه گفت که ملت این کشور همواره از ملت آذربایجان حمایت کرده‌اند.

الکساندر لوکاشنکو، رییس‌جمهوری بلاروس نیز با علی‌اف تلفنی گفت‌وگو کرد و نسبت به درگیری‌های اخیر ابراز نگرانی نمود.

این درگیری‌ها درحالی صورت گرفته که دولت روسیه به دو کشور تاکید کرده هرچه سریعتر اعلام آتش‌بس کرده و از درگیری‌ها خودداری کنند.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه مراتب نگرانی خود را بابت گزارش‌های اخیر درباره درگیری‌ها در این منطقه مورد مناقشه ابراز کرده و خواستار پایان یافتن درگیری‌ها در این منطقه شده است.

دیمیری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: پوتین به طرف‌های درگیر تاکید کرده تا آتش بس را رعایت کرده و از خود خویشتنداری نشان دهند.

در همین حال، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز در تماس تلفنی فوری با وزرای دفاع ارمنستان و جمهوری آذربایجان به این درگیری ها اشاره کرده و خواستار توقف آن شد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: