روحانی امروز در مجلس اعلام کرد:
رئیس جمهور در مجلس با تاکید بر اینکه برجام سند معتبر بین المللی است و ایران هیچ گاه نقض کننده آن نخواهد بود گفت:به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران اعلام می کنم نقض برجام را از سوی هیچ یک از گروه ۱+۵ تحمل نخواهیم کرد و اقدام مجلس سنای آمریکا را نقض فاحش برجام دانسته که پاسخ قاطع ایران را به دنبال خواهد داشت.
کد خبر: ۱۷۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۵        04 December 2016
رئیس جمهور در مجلس با تاکید بر اینکه برجام سند معتبر بین المللی است و ایران هیچ گاه نقض کننده آن نخواهد بود گفت:به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران اعلام می کنم نقض برجام را از سوی هیچ یک از گروه ۱+۵ تحمل نخواهیم کرد و اقدام مجلس سنای آمریکا را نقض فاحش برجام دانسته که پاسخ قاطع ایران را به دنبال خواهد داشت.
 
به گزارش اطلس خبر، حسن روحانی امروز یکشنبه در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی پیش از تقدیم لایحه بودجه ۹۶ به مجلس، گفت: نظر به اینکه بودجه سال آینده آخرین بودجه دولت یازدهم خواهد بود بر خود لازم می دانم گزارش مختصری از عملکرد اقتصادی دولت به همراه تبیین شرایط اقتصاد کشور را به اطلاع عموم مردم و نمایندگان برسانم.

رئیس جمهور گفت : دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که برغم وفور درآمدهای نفتی طی دهه هشتاد به دلیل سوء مدیریت دولت گذشته و وضع تحریم های ظالمانه در شرایط ویژه ای از نظر اقتصادی و روابط خارجی به سر می برد . 

روحانی افزود : در حوزه هایی با شرایط بحرانی و در حوزه هایی با مشکلات عمده ای مواجه بود ، دولت یازدهم در چنین شرایطی با رویکرد واقع گرایانه و عملگرا تلاش کرد با اولویت بندی بحرانها و مشکلات نسبت به رفع و یا تخفیف آنها اقدام کند . 

رئیس جمهور گفت : در موضوع شرایط اقتصادی کشور ابتدا به مسئله تورم اشاره می کنم ، قبل از دولت یازدهم هیچ دولتی در تاریخ جمهوری اسلامی کار خود را با تورم بالای ۲۳ درصد آغاز نکرده است در حالیکه در شروع بکار این دولت تورم بالای ۴۰ درصد بود . 

روحانی افزود : دولت مفتخر است که توانست به عهد خود با مردم در رسیدن به تورم تک رقمی وفا کند و در کمتر از سه سال تورم بالای ۴۰ درصد را به زیر ۱۰ درصد کاهش داد . 

رئیس جمهور گفت : از خرداد نرخ تورم در مدار تک رقمی قرار گرفته و برای تمام ماههای پس از آن تک رقمی باقی مانده است، دستاورد تورم تک رقمی دستاوردی است که برای دولت یازدهم باقی خواهد ماند . 

روحانی افزود : تحقق رشد ۸ درصدی که جزو سیاستهای دولت و برنامه ششم و ضرورت امروز و فردای کشور است جز از طریق ثبات اقتصاد کلان میسر نخواهد بود ، دولت با تحقق تورم تک رقمی توانسته است ثبات و پیش بینی پذیری اقتصادی را افزایش دهد که به کاهش ریسک سرمایه گذاری داخلی و خارجی منجر می شود.

در اشتغالزایی رکورد زده ایم 

رئیس جمهور گفت : به دلیل تنوع  ، تعدد و عمق مشکلات کنونی اقتصاد ایران تحقق  رشد اقتصادی ۸ درصد  علاوه بر ثبات اقتصادی  کلان  نیازمند  اصلاحات ساختاری گسترده در اقتصاد کشور است  که بخشی از این اصلاحات  در غالب برنامه  ششم  به مجلس  تقدیم شده است.

روحانی در ادامه سخنانش  در مجلس  شورای اسلامی گفت : حفظ دستاورد  تورم تک رقمی  از طریق توازن در بودجه  و عدم  تامین مالی از طریق  منابع بانک مرکزی به عنوان پیش شرط انجام این اصلاحات سیاست  بلند مدت  دولت است .

وی به موضوع بیکاری اشاره کرد و گفت : دولت یازدهم  در شرایطی سکان کشور را بدست گرفت که طی سالهای ۸۴ تا ۹۱ اقتصاد کشور از بیماری رشد  بدون اشتغال رنج می برد  و این سبب شد  خالص اشتغال در کشور تغییر نکند و تقریبا برابر صفر باشد .

روحانی افزود : در این سالها متولدین دهه ۶۰ آماده ورود به بازار کار بودند  امری که در ۶۰ سال گذشته در کشور بی سابقه بوده است .

وی گفت : عدم ایجاد  اشتغال مناسب سبب شد که  بخش بزرگی از  جوانان  جویای کار  ورود  به بازار کار را  به تعویق بیاندازند و به طور گسترده وارد دانشگاهها شوند واین سبب شد که نرخ مشارکت  نیروی کار در نیمه  دوم دهه ۸۰ به صورت قابل توجه کاهش یابد .

وی افزود : انباشت عظیم نیروی جوان که به شغل دست نیافتدند بازار کار را دو سال اخیر با اتفاق جدیدی مواجه کرده است .

روحانی گفت : ورود نیروی تحصیلکرده  به بازار کار و افزایش نرخ  مشارکت  اقتصادی زنان سبب افزایش نرخ  مشارکت  اقتصادی در ۸ فصل اخیر شده است .

وی افزود : در یکسال منتهی به تابستان ۹۵ حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر وارد بازار کار شده اند  که بالغ بر نیمی از آنها تحصیلات عالی دانشگاهی داشته اند. وی گفت : ۶۵ درصد از افراد وارد  شده به بازار کار را زنان  تشکیل می دهند .

رئیس جمهور افزود : طی دو سال منتهی به تابستان ۹۵ سالانه به طور متوسط ۷۰۴ هزار نفر به  جمعیت شاغل اضافه شده است  و این رقم  در مقایسه با  بهترین عملکرد  اشتغالزایی کشور طی سالهای ۸۰ تا ۸۴ یک رکورد محسوب  می شود.
 
تدابیری برای ایجاد تحرک در اقتصاد اندیشیده شده است

رئیس جمهور گفت: جمعیت غیر فعال بزرگی در کشور وجود دارد که انتظار می رود در سال آتی وارد بازار کار شود. روحانی در ادامه سخنانش در صحن علنی مجلس افزود: نکته سوم رشد اقتصادی است و به جز دولت یازدهم هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی تا به حال کار خود را با نرخ رشد منفی اقتصادی شروع نکرده است.

رئیس جمهور افزود : این دولت در شرایطی کار خود را آغاز کرد که اقتصاد کشور دو سال پی در پی رشد منفی را تجربه کرده بود. 

روحانی گفت: رکود سالهای ۹۱ و ۹۲ اگر چه بخشهای مختلف اقتصاد را به اشکال متفاوتی متاثر ساخت  صرف نظر از آثار کوتاه مدت آن به نظر می رسد نرخ بلند مدت رشد اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار داده و آن را کند کرده است و این امر سبب شده که بازگشت به سطح درآمد ملی قبل از رکود سالهای ۹۱ و ۹۲ در دوره ای طولانی تر اتفاق افتد. 

رئیس جمهور ادامه داد: تدابیری جهت ایجاد تحرک در اقتصاد اندیشیده شده، اگر چه از آن کاسته و رشد اقتصادی سه درصد را به دنبال داشته، اما افت قیمت نفت نیز از سال ۹۳ تاثیر منفی در اقتصاد و بودجه دولت بر جای گذاشته است. 

روحانی گفت: با گشایشهای ایجاد شده بعد از برجام از زمستان ۹۴ تولید و صادرات نفت افزایش یافت تا تکانه های منفی کاهش قیمت نفت آثار کمتری را در مقایسه با کشورهای نفتی داشته باشد. 

رئیس جمهور اضافه کرد: با شکل گیری چشم انداز مثبت از آینده و بهبود در فعالیت های کسب و کار در بهار امسال، بنابر گزارش آمار، رشد اقتصادی کشور به ۴.۴ درصد رسیده و صنعت که بیشترین آسیب را در خلال رکود سالهای ۹۱ و ۹۲ دیده بود به رشد ۴.۲ درصد رسید.
 
تحقق رشد اقتصادی ۵ درصدی در سال جاری ممکن است
 
رئیس جمهور گفت: تحقق  رشد اقتصادی ۵ درصدی و احتمالاً بالاتر از آن در سال جاری ممکن خواهد بود. روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه علنی مجلس افزود : موضوع دوم عملکرد دولت در بخش های مختلف  است، اگر چه سه شاخص کلان اقتصادی یعنی تورم، رشد اقتصادی و اشتغال تا حدود زیادی بیانگر مجموعه عملکرد دولت در سه سال گذشته است اما مناسب می دانم  در اینجا به طور اختصار به برخی از دستاوردهای دولت  در حوزه های بخشی نیز اشاره کنم.

وی گفت: طی سه سال اخیر در دولت تدبیر و امید  تلاش کردیم  با ارائه خدمات در اقصی نقاط کشور و دور افتاده ترین نقاط شهری و روستایی  وضع را بهبود بخشیم هر چند باید اذعان کرد تا رسیدن به نقطه  مطلوب که در شان ملت ایران است  فاصله زیادی داریم.

رئیس جمهور ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان، دولت تدبیر و امید  با اجرای طرح تحول نظام سلامت، کوششی فراگیر برای دسترسی آحاد جامعه به خدمات و مراقبت های سلامت با کیفیت کرده و این طرح توانسته است تا حدود زیادی مردم را در برابر هزینه های سنگین درمانی حفاظت کند.

وی گفت: مشخصا اجرای این طرح باعث کاهش سهم مردم از هزینه های بستری از ۳۷ درصد به ۸و نیم  درصد شده است، طی این مدت نه تنها از حدود  ۱۵ میلیون بیمار بستری در بیمارستانهای دولتی حمایت شده  بلکه  برای ۷۴ و ۴ دهم درصد  جمعیت کشور به صورت هدفمند در برابر هزینه های درمان ، چتر پوششی گسترده ای ایجاد شده است.

رییس جمهور افزود: همچنین دولت برنامه  دسترسی مردم  مناطق محروم  به خدمات  تخصصی  بهداشت و درمان را به اجرا درآورده است و قصد دارد با رفع موانع موجود، استمرار این طرح را  تداوم بخشد.

روحانی گفت: در حوزه کشاورزی دولت کوشیده است  با حفظ صیانت از منابع  پایه چون آب و خاک، بهره وری از منابع موجود را افزایش دهد.

وی افزود: مجموعه تلاش ها سبب شده است که تولیدات بخش کشاورزی در سال ۹۴ نسبت به ۹۲  سیزده و نه دهم درصد  رشد داشته باشد که در این میان  تولید محصولات  باغی ۲۱ و ۳ دهم درصد  و تولید محصولات زراعی تا ۱۲ درصد  بیشترین رشد را تجربه کرده است.

رییس جمهور گفت: این بهبود در تولید محصولات کشاورزی سبب شده است  تا کسری تراز تجاری کشور و غذا از حدود  ۸ و یک دهم میلیارد دلار در سال ۹۲ به  ۳ و ۴۳ صدم  میلیارد دلار در سال ۹۴ کاهش یابد.

وی افزود: همچنین خرید تضمینی  گندم  به عنوان  مهمترین  محصول راهبردی در سبد غذایی کشور از ۴ و ۸ دهم میلیون تن  در سال ۹۲ با ۱۴۰ درصد رشد  به ۱۱ و نیم میلیون تن در سال ۹۵  افزایش یافته که با توجه  به تعداد انبوه تولیدکنندگان خرد مستقر در مناطق روستایی نقش قابل توجهی در تقویت بنیه اقتصاد روستایی کشور ایفا کرده است.

رئیس جمهور گفت: در حوزه نفت و گاز با برچیده شدن تحریم ها  و تلاش جهادگونه مدیران  و صنعتگران  نفت وگاز در کشور ، توفیقات فراوانی نصیب کشور شده است.

وی افزود : تولید نفت خام از حدود ۲ و هفت دهم  میلیون بشکه در روز  در پنج ماهه اول سال ۹۲ به ۳ و  هشت دهم میلیون بشکه در روز در شهریور سال ۹۵  رسیده است.

صادرات نفت به ۲،۳ میلیون بشکه رسید

رئیس جمهور گفت: در مدت کوتاهی پس از اجرای برجام و با پافشاری بر بازپس گیری سهم ایران در بازار نفت، صادرات نفت ایران با حدود ۱،۳ میلیون بشکه افزایش به حدود ۲،۳ میلیون بشکه در روز در شهریور امسال رسید.

روحانی در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس  افزود: صادرات نفت خام که در ۵ ماهه نخست سال ۹۲ به رقم ۹۷۰ هزار بشکه در روز و در ۱۰ ماهه ابتدایی سال ۹۴ با اندکی افزایش به حدود یک میلیون بشکه در روز رسیده بود، در مدت کوتاهی پس از اجرای برجام و با پافشاری بر بازپس گیری سهم ایران در بازار نفت با حدود ۱،۳ میلیون بشکه افزایش به حدود ۲،۳ میلیون بشکه در روز در شهریور امسال رسید.

رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: در زمینه گاز با بهره برداری از فازهای پارس جنوبی، طی این سه سال حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب در روز معادل ۶،۵ فاز به ظرفیت تولید گاز اضافه و ظرفیت تولید گاز کشور حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است.

روحانی با بیان اینکه با تکمیل گازرسانی به حدود ۷ هزار و ۷۰ روستا و شهر جدید از ابتدای ۹۲ تا شهریور ۹۵ نود درصد جمعیت کشور از نعمت گاز طبیعی بهره مند شدند، گفت: امیدواریم تا اواسط سال ۹۶ با تکمیل گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و سایر مناطق، میزان پوشش گاز به ۹۵ درصد افزایش یابد.

رئیس جمهور افزود: با توسعه تولید گاز و توسعه شبکه های گازرسانی و همچنین اقدامات مدیریتی برای کنترل مصرف در زمینه صادرات فرآورده های نفتی، به یک کشور صادرکننده تبدیل شده ایم.

روحانی گفت: درحالیکه در سال ۹۲ صادرات روزانه گازوئیل کمتر از یک میلیون لیتر بوده، در شهریور ۹۵ این میزان به ۱۳،۴ میلیون لیتر در روز رسیده و پیش بینی می شود تا پایان سال، میزان صادرات آن به ۲۰ میلیون لیتر در روز افزایش یابد.

رئیس جمهور تصریح کرد: در همین مدت صادرات نفت کوره نیز از میزان ۲۴،۶ میلیون لیتر در روز در سال ۹۲ به ۵۲،۲ میلیون لیتر در شهریور ۹۵ رسیده است.

روحانی در ادامه با اشاره به میزان تولید محصولات پتروشیمی نیز گفت: در زمینه محصولات پتروشیمی درحالیکه صادرات در سال ۹۲ معادل ۱۲،۸ میلیون تن و به ارزش ۹،۶ میلیارد دلار و به قیمت ثابت سال ۹۰ بود، در سال ۹۴ به ۱۸،۸ میلیون تن به ارزش ۱۳،۷ میلیارد دلار به قیمت ثابت سال ۹۰ افزایش یافت که نشانه افزایش بیش از ۴۰ درصدی ارزش صادرات محصولات پتروشیمی در این مدت است.

رئیس جمهور افزود: در حوزه معدن، صنعت و تجارت نیز باتوجه به شرایط رکودی کشور در سال ۹۲، رویکرد دولت بهبود در فضای کسب و کار، ایجاد تقاضای خارجی از طریق توسعه صادرات غیرنفتی و تقویت بازار داخلی بوده است.
 
روحانی اضافه کرد: با بهبود محیط کسب و کار ، رتبه جهانی ایران در این شاخص ۳۲ پله ارتقا یافته و از سوی دیگر در سه سال گذشته صادرات غیرنفتی از رشد مستمر و قابل توجهی برخوردار بوده است به گونه ای که در سال ۹۳ با پیشی گرفتن از واردات، رکورد ۵۰ میلیارد دلاری را برجای گذاشت.

رئیس جمهور با اشاره به استمرار مثبت بودن تراز تجاری در ۷ ماهه ابتدای سال ۹۵ اظهار داشت: در ۷ ماهه ابتدایی سال ۹۵ نیز این مثبت بودن تراز تجاری ادامه یافته و مجموعه این اقدامات به همراه گشایش در روابط اقتصادی خارجی، سبب شد تا رشد بخش اقتصادی از منفی ۲،۲ درصد در سال ۹۳ به مثبت ۴،۲ در بهار سال ۹۵ مبدل شود. 

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: